ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση drone της Ουκρανίας προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Ρωσίας

Η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις με UAVs με στόχο ρωσικές ενεργειακές υποδομές, ειδικά διυλιστήρια. Tο παραγωγικό δυναμικό ως προς τη διύλιση καυσίμων στη Ρωσία έχει μειωθεί κατά 15%.
Fysiko Aerio, Evropi, Eyropi, Europe, Natural Gas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φθηνότερο έως 64% το φυσικό αέριο σε σχέση με άλλα καύσιμα το 2023-24

Σωρευτικά κατά τη δεκαετία 2014-2024 μια πολυκατοικία που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο πλήρωσε για θέρμανση 18.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το πετρέλαιο και ένα διαμέρισμα με αυτονομία εξοικονόμησε 3.500 ευρώ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι έως +4% για το πετρέλαιο και νέο υψηλό για χρυσό μετά την επίθεση Ισραήλ

Ξεπέρασε, ενδοσυνεδριακά, το επίπεδο των 90 δολαρίων το brent, ενώ ο χρυσός «σκαρφάλωσε» εκ νέου πάνω από τα 2.400 δολάρια. Μερική αποκλιμάκωση της ανόδου, καθώς το Ιράν αντέδρασε, προς το παρόν, με ψυχραιμία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έπεσαν οι τιμές του πετρελαίου αλλά θα ανεβεί η βενζίνη στην Ελλάδα

Στην ελληνική αγορά οι τιμές κινούνται ανοδικά, καθώς ενσωματώνονται οι διεθνείς αυξήσεις που έγιναν πριν την επίθεση του Ιράν. Ολοταχώς προς την υπέρβαση των 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ανθεκτικότητα των αγορών στα νέα ρίσκα, αναζητεί άμυνες το χρηματιστήριο

Σταθερή η τιμή του πετρελαίου μετά την πρωτοφανή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ψύχραιμες οι πρώτες αντιδράσεις στα χρηματιστήρια. Το ΧΑ παραδόθηκε στους πωλητές την Παρασκευή και θέλει να κρατήσει τις 1.400 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Η σκιά (νέου) πολέμου στις αγορές και η ξαφνική επέλαση πωλητών στο ΧΑ

Φόβοι για απευθείας χτύπημα από το Ιράν στο Ισραήλ ανεβάζουν το γεωπολιτικό ρίσκο. Ισχυρή πίεση από ρευστοποιήσεις στη χθεσινή συνεδρίαση. Ποια blue chips διορθώνουν τον Απρίλιο και ποια ξεχωρίζουν ανοδικά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σιάμισιης: Σε 12 έως 18 μήνες η απόφαση για γεώτρηση για υδρογονάνθρακες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy επανέλαβε εξάλλου ότι ο όμιλος σχεδιάζει δύο μεγάλες επενδύσεις αρχικού προϋπολογισμού 3-4 δισ. ευρώ για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
ΑΓΟΡΕΣ

Στην κόψη του ξυραφιού η αγορά πετρελαίου, σενάρια για άνοδο στα 100 δολ.

Οι φόβοι για απευθείας επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εντείνουν τη νευρικότητα και κρατούν τις τιμές πάνω από τα 90 δολ. το βαρέλι. Άνοδο στα 100 δολ. θεωρεί πιθανή η JPMorgan, τα 95 δολ. εντός τριμήνου «βλέπει» η ANZ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Πώς οι ενεργειακές κρίσεις επηρέασαν την οικονομία

Σε ειδική μελέτη η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της τράπεζας εξετάζει πώς η Ελλάδα αντέδρασε στις ενεργειακές κρίσεις από το 1970 έως και σήμερα και στις συνέπειες που είχαν για πληθωρισμό αλλά και δημοσιονομικά μεγέθη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λ. Αυγενάκης: Αύριο η πληρωμή 41 εκατ. για το αγροτικό πετρέλαιο

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσει επίσημα η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, λέγοντας ότι θα γίνει «αποτελεσματικότερος, δημοκρατικότερος πιο λειτουργικός και δικαιότερος».