ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 1,5% του ΑΕΠ το πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης πέρυσι

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μεταξύ 1ης κοινοποίησης (Απρίλιος 2020) και 2ης κοινοποίησης (Οκτώβριος 2020), δεν υπήρξε μεταβολή ως προς τον προσδιορισμό του πλεονάσματος, ενώ, αντίθετα, αυξήθηκε το χρέος κατά 3,9 μονάδες του ΑΕΠ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παγώνει» για δύο χρόνια ο έλεγχος Βρυξελλών στον προϋπολογισμό

Ως το τέλος του 2021 χαλαρώνει η δημοσιονομική εποπτεία στην Ελλάδα και οι Θεσμοί θα ελέγχουν κυρίως την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί φέτος στο πτωχευτικό δίκαιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτα έσοδα 779 εκατ. ευρώ διέσωσαν το πλεόνασμα

Δεν φάνηκε το α' τρίμηνο η επίδραση της κρίσης στον προϋπολογισμό, καθώς έφθασαν νωρίτερα στα ταμεία του Δημοσίου το μέρισμα της Τρ. Ελλάδος (528 εκατ. ευρώ) και οι επιστροφές κερδών του Ευρωσυστήματος (251 εκατ. ευρώ).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση πλεονάσματος τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Τρ. Ελλάδος

Το πρωτογενές πλεόνασμα περιορίστηκε στα 83 εκατ. ευρώ έναντι 735 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν σε 3.723 δισ. ευρώ και οι δαπάνες αυξήθηκαν σε 4.630 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Τζεντιλόνι: Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για τους στόχους των πλεονασμάτων

Ο ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε τα τρία δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και τόνισε πως μια καλή έκθεση για την πέμπτη αξιολόγηση μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για αλλαγή του στόχου των πλεονασμάτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας για α' κατοικία: Προστασία ευάλωτων, «στη σέντρα» οι στρατηγικοί κακοπληρωτές

Το πλαίσιο που θα ισχύσει από Μάιο για την α' κατοικία περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών. Τόνισε ότι για τα πλεονάσματα υπάρχει συμμαχία με την Γαλλία και θα συζητηθούν οι ελληνικές προτάσεις τον Φεβρουάριο.