ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Kyriakos Mitsotakis
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μαξίμου με αντιπροσωπεία των αγροτών

Στις 12 το μεσημέρι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή των μπλόκων. Στη μία το μεσημέρι η συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεχθεί αντιπροσωπεία των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, να ακούσει τα αιτήματά τους και να τους παρουσιάσει τις λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση.

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

«Η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, όλα τα αιτήματα τα ακούμε με προσοχή. Θέλουμε πάντοτε οι αποφάσεις μας να είναι προς όφελος όλων των επαγγελματικών ομάδων», ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την σημερινή συνάντηση.

Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης ότι «το ζήτημα των αγροτών είναι πολυπαραγοντικό και το πρόβλημα είναι σύνθετο και απαιτεί πολλές και τις ταχύτερα δυνατές λύσεις. Θα συνεχίσουμε βήμα βήμα».

Οι αγρότες γνωστοποίησαν τα ονόματα των 15 αντιπροσώπων τους που αποτελούν την επιτροπή και είναι τα εξής:

Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)

Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)

Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος)

Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς)

Νίκος Κούτρας

Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα)

Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)

Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)

Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός)

Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ)

Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα)

Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα)

Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα)

Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής)

Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς)

Εκ μέρους της κυβέρνησης εκτός από τον πρωθυπουργό παρόντες θα είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, οι υπουργοί Επικρατείας κύριοι, Άκης Σκέρτσος, Μάκης Βορίδης, Σταύρος Παπασταύρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Γιάννης  Μπρατάκος αλλά και ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Το βασικό αντίβαρο της κυβέρνησης έναντι των αιτημάτων των αγροτών παραμένει  η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) για την οποία εξετάζεται ένα μέρος της, πιθανότατα το 30%  να δοθεί προκαταβολικά, προς ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών και το υπόλοιπο σε δόσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση ηγεσίας Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη 1 το μεσημέρι η συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους αγροτών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται σήμερα στη 1 μ.μ. με εκπροσώπους αγροτών στο Μαξίμου, τονίζοντας πως τα κυβερνητικά μέτρα έχουν ήδη ανακοινωθεί και κινούνται εντός των δημοσιονομικών και ευρωπαϊκών ορίων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Μαρούσι: Η ΝΔ εγγυάται σταθερότητα και προκοπή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαρούσι τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, χαιρέτισε την άφιξη της Belharra ως σημαντική στιγμή για το Πολεμικό Ναυτικό και διαβεβαίωσε πως οι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις μισθών λόγω φορολογικών περικοπών.
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν, απαιτούνται στοχευμένα μέτρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε στο MEGA τη σημασία του διαλόγου με τους αγρότες και τη δέσμευση της κυβέρνησης για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.