ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Στην 60η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στην ατζέντα της 60ής MSC θα βρεθούν η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή, αλλά και ο ρόλος της Ευρώπης στα θέματα ασφάλειας και άμυνας.

Στις εργασίες της 60ής Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου θα λάβει μέρος σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμενα στις 11:00, ώρα Ελλάδος, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εναρκτήρια ανοιχτή συζήτηση της Διάσκεψης με θέμα «Currency for Change: World Politics on a Budget». Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση εταιρειών τεχνολογίας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Περισσότεροι από 50 ηγέτες, 60 υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και εκατοντάδες εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κλάδου της ασφάλειας συμμετέχουν στην 60ή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια (MSC) που πραγματοποιείται από σήμερα έως και την Κυριακή στην βαυαρική πρωτεύουσα.

Μεταξύ των αξιωματούχων που συμμετέχουν στη διάσκεψη στο Μόναχο είναι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο υπουργός Εξωτερικών 'Αντονι Μπλίνκεν, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Στο περιθώριο της Διάσκεψης έχει προγραμματιστεί ακόμη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7).

Στην ατζέντα της 60ής MSC θα βρεθούν η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή, αλλά και ο ρόλος της Ευρώπης στα θέματα ασφάλειας και άμυνας.

Η φετινή διοργάνωση θεωρείται «κάτι ιδιαίτερο από κάθε άποψη», σύμφωνα και με τον αντιπρόεδρο της Αστυνομίας του Μονάχου Μίχαελ Ντιμπόφσκι, ο οποίος ηγείται της επιχείρησης περιφρούρησης της Διάσκεψης και των διαδηλώσεων εναντίον της. Η τεταμένη παγκοσμίως κατάσταση, με τους πολέμους στην Ουκρανία και στην Γάζα και τις κρίσεις σε άλλα σημεία, αλλά και το γεγονός ότι φέτος οι συμμετέχοντες θα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, καθιστούν ιδιαίτερα απαιτητικές τις φετινές συνθήκες. Συνολικά 5.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο Μόναχο έως και το βράδυ της Κυριακής. Η περιοχή γύρω από τα δύο ξενοδοχεία που φιλοξενούν την Διάσκεψη έχει αποκλειστεί και επιβάλλονται διακοπές στην κυκλοφορία κατά τις μετακινήσεις των αξιωματούχων. Ισχύει επίσης απαγόρευση πτήσεων σε ακτίνα 5,5 χιλιομέτρων από τα δύο ξενοδοχεία. Επιπλέον, για τις ημέρες της Διάσκεψης έχουν ανακοινωθεί στην βαυαρική πρωτεύουσα δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η αποκατάσταση του κράτους δικαίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το σύνθημα «νομιμότητα παντού» έγινε καθημερινή μάχη, με παρεμβάσεις σε γειτονιές, γήπεδα, πανεπιστήμια, αιγιαλούς, αγορά και στη διαφάνεια στη διαχείριση δημοσίου χρήματος.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδήσεις από ραδιόφωνο και τηλεόραση

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το κράτος δικαίου. Ελληνοαμερικανοί συμμετέχουν στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ τα κράτη-μέλη ΕΕ έχουν προθεσμία 6/11 για υποψηφιότητες στην ΕΚΤ.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μείωση γραφειοκρατίας και ενίσχυση επενδύσεων για νέες θέσεις

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε νομοσχέδιο για απλούστευση διαδικασιών και μείωση γραφειοκρατίας, ενίσχυση επενδύσεων και θέσεων εργασίας, καθώς και δημιουργία ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης για κρατικές ενισχύσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η δύναμή μας είναι τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδρίασε η εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ, εστιάζοντας στη λειτουργία των οργάνων, την κινητοποίηση στελεχών και την οργάνωση ενόψει εκλογών 2027. "Η δύναμή μας είναι τα στελέχη," τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: Επτά χρόνια άρνησης της νομικής κατοχύρωσης του όρου «γυναικοκτονία»

Η Ρένα Δούρου κατηγόρησε την κυβέρνηση για άρνηση νομικής κατοχύρωσης του όρου «γυναικοκτονία» και άσκησε κριτική στη δικαιοσύνη και την εξωτερική πολιτική, τονίζοντας προβλήματα σε Σύνα, Κάσο και ενεργειακά θέματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης, δεν εκβιάζει ούτε απειλείται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πως η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης που δεν εκβιάζει ούτε εκβιάζεται και τιμά τη θυσία των προγόνων της, υπερασπίζοντας διαρκώς ελευθερία και ειρήνη.