ΓΔ: 2602.33 0.30% Τζίρος: 196.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:00:37
Φώτο: ΑΠΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ρέγκλινγκ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Τον επικεφαλής του ΕSM, Κλάους Ρέγκλινγκ δέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συζητήθηκε η επιτυχημένη εξέλιξη της πέμπτης αξιολόγησης και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τον αντίκτυπο της εξάπλωσης της επιδημίας του κοροναϊού στις επιχειρήσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στη συνάντηση οι κ. Μητσοτάκης και Ρέγκλινγκ συζήτησαν για την επιτυχημένη εξέλιξη της πέμπτης αξιολόγησης, για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την αντιμετώπιση εξωγενών κινδύνων όπως είναι ο κοροναϊός. Αμέσως μετά είχε ξεκίνησε υπό τον πρωθυπουργό, διευρυμένη σύσκεψη για τον κοροναϊό, τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την Πέμπτη στην κρατική τηλεόραση αναγνώρισε ότι η έκταση του προβλήματος από τον κοροναϊό είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, καθώς δύο πολύ σημαντικοί κλάδοι, αυτοί τουρισμού και ναυτιλίας, αναμένεται να πληγούν σημαντικά. 

Στη σύσκεψη μετέχουν, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: 14 νέοι συρμοί στον Ηλεκτρικό για μικρότερες χρονοαποστάσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αναβάθμιση των ΜΜΜ ως κυβερνητική προτεραιότητα, κάνοντας δρομολόγιο με τον πρώτο ανακαινισμένο συρμό της Γραμμής 1, επισημαίνοντας πως ξεκινά η βελτίωση παρά τα υφιστάμενα προβλήματα.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης με πήχη 25% ομολογεί ήττα και στέλνει μήνυμα

Ο Κ. Τσουκαλάς δήλωσε πως ο πρωθυπουργός με το όριο 25% παραδέχεται ήττα, ενώ το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ηγεμονία καθώς το 75% της κοινωνίας δεν θέλει ΝΔ. Kατηγόρησε την ΕΛ.Α.Σ. για μονομέτωπο κατά του ΠΑΣΟΚ λόγω δημοσκοπήσεων.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη υπάρχει μόνο στις αναρτήσεις του

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αποσύνδεση από την πραγματικότητα, τονίζοντας ότι οι πολίτες ζουν με ακρίβεια και ανασφάλεια. Ζητά συγκεκριμένα μέτρα για οικονομία και διαφάνεια στην άμυνα, όχι επικοινωνιακές ενέργειες.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πρωθυπουργό σταθερότητας και προόδου

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε τροχιά αποχώρησης κι απέτυχε στη βελτίωση της καθημερινότητας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδυναμία απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και μετακύλιση κόστους στους πολίτες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ενεργειακός κόμβος

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τονίζει τη σημασία της επίσκεψης Ρούμπιο στην Αθήνα, τη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, την ενίσχυση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και τα οικονομικά οφέλη από στήριξη της βιομηχανίας και ευρωπαϊκές επενδύσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οικονομία και τράπεζες πρέπει να υπηρετούν την κοινωνία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση στα Χανιά για τον Μίνο Ζομπανάκη, εξήρε τη διεθνή του επιρροή στη χρηματοοικονομική σκηνή, τον πατριωτισμό του και τη μακροχρόνια φιλία του με την οικογένεια Μητσοτάκη.