ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Μητσοτάκης έξω μέγαρο
Φώτο: SOOC

Συναντήσεις Μητσοτάκη με ηγέτες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου

Tτη σημασία προώθησης των σχέσεων ΕΕ - Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου τόνισε ο Πρωθυπουργός από το Βέλγιο. Έκανε εκκληση για άμεση εκεχειρία στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών της πρώτης Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman, με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, με τον πρωθυπουργό του Κουβέιτ, σεΐχη Ahmad Al-Abdullah Al-Sabah και με τον αναπληρωτή Ππρωθυπουργό του Ομάν για Διεθνείς Υποθέσεις, σεΐχη Sayyid Asaad bin Tarik.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία προώθησης των σχέσεων ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία των μεγάλων περιφερειακών προκλήσεων.

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης και αποφυγής ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή και επανέλαβε την έκκλησή του για άμεση εκεχειρία και αυτοσυγκράτηση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και οι επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα με έμφαση στη θέση της χώρας μας που την καθιστά κόμβο, εμπορικό και ενεργειακό, και πύλη προς την Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Allwyn στην Αθήνα
ESG

Πλήρης ανακαίνιση του νοσοκομείου «Μεταξά» με δωρεά από την Allwyn

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη δωρεά που επιτρέπει την πλήρη ανακαίνιση του νοσοκομείου «Μεταξά». «Το “Μεταξά” θα γίνει ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μόνο οι εκλογές θα βγάλουν τη χώρα από τη δυστοπία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζητώντας εκλογές για δημοκρατική διέξοδο και δικαιοσύνη, ενώ τόνισε πως οι αποπομπές υπουργών είναι μονόδρομος για τον πρωθυπουργό.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάντζος: Λογοδοσία για υποκλοπές – Ν. Μηταράκης: Κράτος Δικαίου στη Βουλή

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για φυγομαχία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αγνόησε το αίτημα συζήτησης για τις υποκλοπές στη Βουλή εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και επέλεξε να αποφύγει τη λογοδοσία.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή για το κράτος Δικαίου μετά από αίτημα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η προ ημερησίας συζήτηση για το κράτος Δικαίου, μετά από αίτημα του Ν. Ανδρουλάκη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Κακλαμάνης. Η σχετική ημερήσια διάταξη θα εκδοθεί σύντομα.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία για τη Μαρινέλλα παρουσία Μητσοτάκη

Σε συγκινητικό κλίμα και με πλήθος κόσμου, τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία της Μαρινέλλας, παρουσία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, προσωπικοτήτων, της οικογένειάς της και πολλών καλλιτεχνών και πολιτικών.