ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου με φόντο τη σημαία του Ισραήλ και βιβλιοθήκη.

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί εθνικιστής υπουργός

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριχ απείλησε σήμερα να παραιτηθεί από την κυβέρνηση συνασπισμού, αν το Ισραήλ σταματήσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριχ απείλησε σήμερα να παραιτηθεί από την κυβέρνηση συνασπισμού, αν το Ισραήλ σταματήσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Ο Σμότριχ ηγείται του εθνικιστικού Θρησκευτικού Σιονιστικού κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Νωρίτερα, ο επίσης εθνικιστής υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, αλλά κι άλλα μέλη του εθνικιστικού-θρησκευτικού κόμματος παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενα για την αποδοχή από την κυβέρνηση της συμφωνίας εκεχειρίας με τη Χαμάς, που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα το πρωί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Σομαλιλάνδης κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σομαλιλάνδη προσφέρει προνομιακή πρόσβαση στις ΗΠΑ σε ορυκτά και βάσεις

Η Σομαλιλάνδη, μετά την αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προσφέρει στις ΗΠΑ προνομιακή πρόσβαση σε ορυκτά και βάσεις για περαιτέρω διεθνή στήριξη. Παραμένει αυτόνομη και πιο σταθερή από τη Σομαλία από το 1991.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Αραβικές χώρες καταδικάζουν δηλώσεις Αμερικανού πρεσβευτή υπέρ Ισραήλ

Αραβικές χώρες αντέδρασαν έντονα σε δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στο Ισραήλ, Μάικ Χάκαμπι, που υποστήριξε ότι οι Ισραηλινοί δικαιούνται με βάση τη Βίβλο εδάφη που εκτείνονται σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Aμερικανός διπλωμάτης: Το Ισραήλ έχει «βιβλικό δικαίωμα» στη Μέση Ανατολή

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ, Μάικ Χάκαμπι, δήλωσε πως το Ισραήλ έχει «βιβλικό δικαίωμα» να καταλάβει τη Μέση Ανατολή, στηρίζοντας παράλληλα τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα σε συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Στρατός σε επιφυλακή για Ιράν, χωρίς νέες οδηγίες στους πολίτες

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για το Ιράν, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, χωρίς όμως να έχουν αλλάξει οι οδηγίες προς το κοινό.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στις 28 Φεβρουαρίου ο Ρούμπιο στο Ισραήλ, εν μέσω έντασης με Ιράν

Ο Μάρκο Ρούμπιο θα επισκεφθεί το Ισραήλ το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου εν μέσω έντασης με το Ιράν, όπου θα συναντηθεί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με πηγή της κυβέρνησης Τραμπ στο Γαλλικό Πρακτορείο.