ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Άκης Σκέρτσος χαμογελάει

Σκέρτσος: Μεταρρυθμίσεις με κρατική υποστήριξη όπου είναι απαραίτητη

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε στα κοινωνικά μέσα ότι «το δίλημμα "μεταρρυθμίσεις ή επιδόματα" είναι επιφανειακό για όσους σκέφτονται με στερεότυπα.»

«Το απλοϊκό δίπολο "μεταρρυθμίσεις ή επιδόματα" δεν είναι παρά ένα ψευτοδίλημμα για όσους αντιλαμβάνονται την πολιτική με ταμπέλες και στερεότυπα. Εμείς πιστεύουμε και στις μεταρρυθμίσεις και στην κρατική στήριξη όπου χρειάζεται και σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Και συνεχίζει: «Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε νέα μέτρα στήριξης ύψους 600 εκατ. ευρώ σε 2,5 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά -με τη νέα στεγαστική ενίσχυση στους ενοικιαστές και τη μόνιμη ενίσχυση σε συνταξιούχους και άτομα με αναπηρία- και επιπλέον 500 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από το οποίο επωφελείται το σύνολο των πολιτών, ακριβώς επειδή κάναμε και κάνουμε μεταρρυθμίσεις που έχουν προσωρινό πολιτικό κόστος αλλά φέρνουν μακροπρόθεσμο κοινωνικό και οικονομικό όφελος για όλους.

Τόσο η μεταρρύθμιση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας που προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και αυξάνει τα ασφαλιστικά και φορολογικά έσοδα από τη νόμιμη πλέον εργασία όσο και η μεταρρύθμιση για την ψηφιοποίηση των πληρωμών και τον έλεγχο των συναλλαγών μέσω pos και ταμειακών μηχανών που αποκαλύπτει τα πραγματικά εισοδήματα που καταναλώνονται, έχουν στον πυρήνα τους την κοινωνική, φορολογική και εργασιακή δικαιοσύνη».

Και οι δύο μεταρρυθμίσεις είναι μέρος του σχεδίου Ελλάδα 2.0, γράφει ο κ. Σκέρτσος «που σχεδιάσαμε εν μέσω της πανδημίας το 2020 και υλοποιούμε με συνέπεια από το 2021 έως σήμερα».

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια πιο δίκαιη κοινωνία όπου περισσότεροι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερους φόρους με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες» συνεχίσει ο υπουργός και προσθέτει: «Αυτός ο μετασχηματισμός κράτους, οικονομίας και κοινωνίας έχει πάρει πλέον το δρόμο του και μοιράζει έμπρακτα τους καρπούς του σε όλους μας».

Και καταλήγει γράφοντας: «Παράγει ταυτόχρονα και ένα νέο ηθικό υπόδειγμα πολιτικής. Οι αγγλοσάξωνες το λένε "no pain no gain". Εμείς το ζήσαμε στο πετσί μας την περασμένη δεκαετία. Αν θέλουμε διεύρυνση του κοινωνικού κράτους και της κρατικής στήριξης είναι αναγκαίο να υπάρχει ένα πολιτικό σχέδιο φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων που οδηγεί σε μια ισχυρή οικονομία με στέρεη ανάπτυξη, δίκαιη φορολογία και πλεονάσματα αντί για ελλείμματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Πληρωμές Σεπτεμβρίου - Λεπτομέρειες ανά κατηγορία ωφελούμενων

Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε τις πληρωμές Σεπτεμβρίου 2026: 93,46 εκατ. ευρώ διατέθηκαν σε 171.560 ανέργους για τακτικό επίδομα, ενώ 409.775 ευρώ καταβλήθηκαν σε 650 αυτοαπασχολούμενους ως βοήθημα ανεργίας.
Πρωτοσέλιδα εφημερίδων πάγκος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδες: Εφάπαξ σε 1.000.000 εργαζόμενους και αύξηση 113% μετακλητών

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κυριαρχούν οικονομία και πολιτική: εφάπαξ σε 1 εκατ. εργαζόμενους, αύξηση μετακλητών κατά 113%, πληρωμές το 2026, δασμοί Τραμπ στην Ευρώπη και ελαφρύτερα εκκαθαριστικά για το 2025.
ασθενοφόρο Citroën Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπέκυψε ο ένας τραυματίας της έκρηξης στη Motor Oil

Η Motor Oil ανακοίνωσε με λύπη τον θάνατο ενός εκ των δύο εργαζομένων που τραυματίστηκαν σοβαρά μετά την έκρηξη στις εγκαταστάσεις στους Αγίους Θεοδώρους. Η υγεία του δεύτερου παραμένει κρίσιμη και η εταιρεία εκφράζει συλλυπητήρια.