ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαρθολομαίος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε επίσημη συνάντηση.

Μητσοτάκης σε Βαρθολομαίο: Η επίσκεψη σας πάντα δίνει δύναμη να συνεχίσουμε

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σας φέρνω τις ευχές και τις ευλογίες της Μητρός Εκκλησίας, τον χαιρετισμό των αδερφών Αρχιερέων από το Φανάρι. Για εμένα και για τη συνοδεία μου είναι ξεχωριστή χαρά να είμαστε πάλι στην Ελλάδα, με την ευκαιρία των 150 ετών του ναού που μας δώσατε και έχουμε πλέον στο κέντρο των Αθηνών. 

Και με την ευκαιρία αυτή να ξαναδούμε το προσφιλές πρόσωπό σας, τους συνεργάτες σας, να ανταλλάξουμε σκέψεις για τα κοινά θέματα και να επιστρέψουμε ενισχυμένοι στην έδρα μας» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Από την πλευρά ο κ. Μητσοτάκης καλωσορίζοντας τον κ.κ. Βαρθολομαίο είπε «Παναγιώτατε, είναι η δική σας επίσκεψη που πάντα μας δίνει δύναμη, θάρρος και κουράγιο να συνεχίσουμε και εμείς να πορευόμαστε στον δύσκολο δρόμο της συνολικής ανάταξης της πατρίδας μας.

Θέλω και πάλι να σας καλωσορίσω στο Μέγαρο Μαξίμου, διερμηνεύοντας, πιστεύω, τα αισθήματα όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων στο πρόσωπό σας, αλλά και στο πολύ σπουδαίο έργο το οποίο επιτελείτε».

Και προσέθεσε: «Πράγματι, έρχεστε για μία πολύ ευχάριστη στιγμή, στην οποία αναφερθήκατε, αλλά κάθε επίσκεψή σας είναι μία ευκαιρία να μπορέσουμε να συζητήσουμε τις ευρύτερες εξελίξεις οι οποίες αφορούν και την περιοχή μας. 

Θέματα για τα οποία ξέρω ότι έχετε και άποψη και θάρρος γνώμης, πράγμα το οποίο νομίζω ότι εκτιμάται συνολικώς.

Οπότε και πάλι, με πολλή αγάπη, και εκ μέρους της συζύγου μου, σας καλωσορίζω στην Αθήνα», ενώ δήλωσε συγκινημένος καθώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε στον πρωθυπουργό μία φωτογραφία που τραβήχτηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μητσοτάκη στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης.
Κυριάκος Μητσοτάκης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Γαλλία πιο κοντά από ποτέ σε όλους τους τομείς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, υπογράμμισε τη στενή στρατηγική και οικονομική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας, τη διαχρονική φιλία και την ανάγκη για νέες επενδύσεις και συνεργασίες των δύο χωρών.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τις συμφωνίες Ελλάδας-Γαλλίας στο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε τη στενή συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας, επισημαίνοντας τη στρατηγική σημασία της συμμαχίας τους και τη φιλική σχέση των δύο χωρών.
Δημήτρης Παπαστεργίου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή σύμβασης για τον Οργανισμό Mercator από τον Δ. Παπαστεργίου

Υπεγράφη στο Μαξίμου η σύμβαση για τον διακυβερνητικό οργανισμό «Mercator», παρουσία Μητσοτάκη και Μακρόν. Ο Οργανισμός θα παρέχει προηγμένα ψηφιακά εργαλεία για ωκεανούς, κλίμα και ναυτιλία, ενισχύοντας τη βιώσιμη διαχείριση.
Συνεχείς εξαγωγές Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλικός Τύπος: Στο επίκεντρο οι στενές σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας

Ο γαλλικός Τύπος αναδεικνύει τις στενές σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας, με έμφαση στη συνεργασία στους τομείς άμυνας, ενέργειας και πολιτισμού, ενώ επισημαίνει τη σημασία της ανανέωσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των δύο χωρών.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την αυτονομία της

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, τονίζοντας τη στρατηγική σημασία της ελληνογαλλικής συνεργασίας και τους στενούς ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, αναφέροντας τα οφέλη και σε άμυνα.