ΓΔ: 2611.28 -0.46% Τζίρος: 84.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:57:41
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε εκδήλωση στο Βερολίνο με ελληνική και ευρωπαϊκή σημαία.

Μητσοτάκης: Μέχρι τέλος του μήνα δημιουργούμε δύο εθνικά θαλάσσια πάρκα

Τι δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην παρέμβασή του στην 3η Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια της Γαλλίας.

Στις ελληνικές προτεραιότητες για τη θαλάσσια ασφάλεια και την προστασία των ωκεανών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας (9 Ιουνίου) στην 3η Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς που πραγματοποιείται στη Νίκαια της Γαλλίας.

Στην ατζέντα της Διάσκεψης βρίσκονται η κλιματική η αλλαγή, η ρύπανση, η βιοποικιλότητα και η βιώσιμη αλιεία και ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο της εθνικής παρέμβασης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα προχωρά άμεσα στην υλοποίηση δύο νέων θαλάσσιων πάρκων στις θάλασσές της.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα πριν το τέλος του μήνα θα δημιουργήσει δυο νέα εθνικά πάρκα στο Ιόνιο και τις νότιες Κυκλάδες.

Η δημιουργία των δύο Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, εντάσσεται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας προκειμένου να αυξήσει το μέγεθος των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών της στο 30% των χωρικών υδάτων της. Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στην πρωτοβουλία 30Χ30 δηλαδή την προστασία του 30% του θαλάσσιου πλούτου μέχρι το 2030.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα της ασφάλειας ενώ επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες απανθρακοποίησης του στόλου τονίζοντας όμως ότι αυτή θα πρέπει να είναι συνολική αλλιώς θα είναι αναποτελεσματική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλία: Τελευταία παρέλαση 14ης Ιουλίου για Μακρόν με Ευρωπαίους ηγέτες

Ο Μακρόν προεδρεύει για τελευταία φορά στη στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι, με τιμώμενες χώρες την Ουκρανία και τους ευρωπαίους συμμάχους, και ρεκόρ συμμετοχής στρατιωτικών και οχημάτων στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση 37 κρατών στο Παρίσι για στρατηγική αφύπνιση Ευρώπης και Ουκρανία

Συνάντηση 37 κρατών πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, με στόχο την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και στήριξη της Ουκρανίας. Παρόντες είναι ο Ζελένσκι, ηγέτες ΕΕ, ΝΑΤΟ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κοινό όραμα με Γαλλία για στρατηγικά αυτόνομη και ισχυρή Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαρίστησε για το δείπνο προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, τονίζοντας την ελληνογαλλική συνεργασία και το κοινό όραμα για μια Ευρώπη με στρατηγική αυτονομία και ισχυρότερη διεθνή παρουσία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Γαλλία, ισχυρός άξονας στη Μεσόγειο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων, νέα μέτρα στήριξης 500 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήσεις Ταμείου Ανάκαμψης, κοινωνικές δράσεις και σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μητσοτάκη στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης.