ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη
Φωτο; Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης: Τηλεφώνημα για την περιφερειακή κρίση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησαν τηλεφωνικά τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα σήμερα, με βασικό αντικείμενο τις ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και τις επιπτώσεις τους στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. 

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν εκτιμήσεις σχετικά με τις κλιμακούμενες εντάσεις και συζήτησαν τις πιθανές γεωπολιτικές προεκτάσεις, υπό το φως των τελευταίων επιθετικών ενεργειών που εντείνουν τους κινδύνους αποσταθεροποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τόσο οι εξελίξεις στον άξονα Ιράν-Ισραήλ, όσο και οι ευρύτερες επιπτώσεις για την Ανατολική Μεσόγειο, δεδομένων των γεωστρατηγικών διασυνδέσεων. 

Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για ψυχραιμία, διπλωματική εγρήγορση και διαρκή συντονισμό μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα εθνικά συμφέροντα και η σταθερότητα στην περιοχή.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την κοινή τους θέση υπέρ της αποκλιμάκωσης και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, τονίζοντας ότι απαιτείται αυξημένη ετοιμότητα απέναντι σε κάθε απρόβλεπτη εξέλιξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Allwyn στην Αθήνα
ESG

Πλήρης ανακαίνιση του νοσοκομείου «Μεταξά» με δωρεά από την Allwyn

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη δωρεά που επιτρέπει την πλήρη ανακαίνιση του νοσοκομείου «Μεταξά». «Το “Μεταξά” θα γίνει ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μόνο οι εκλογές θα βγάλουν τη χώρα από τη δυστοπία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζητώντας εκλογές για δημοκρατική διέξοδο και δικαιοσύνη, ενώ τόνισε πως οι αποπομπές υπουργών είναι μονόδρομος για τον πρωθυπουργό.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάντζος: Λογοδοσία για υποκλοπές – Ν. Μηταράκης: Κράτος Δικαίου στη Βουλή

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για φυγομαχία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αγνόησε το αίτημα συζήτησης για τις υποκλοπές στη Βουλή εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και επέλεξε να αποφύγει τη λογοδοσία.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή για το κράτος Δικαίου μετά από αίτημα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η προ ημερησίας συζήτηση για το κράτος Δικαίου, μετά από αίτημα του Ν. Ανδρουλάκη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Κακλαμάνης. Η σχετική ημερήσια διάταξη θα εκδοθεί σύντομα.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία για τη Μαρινέλλα παρουσία Μητσοτάκη

Σε συγκινητικό κλίμα και με πλήθος κόσμου, τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία της Μαρινέλλας, παρουσία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, προσωπικοτήτων, της οικογένειάς της και πολλών καλλιτεχνών και πολιτικών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για αγορά, καύσιμα και τιμές ενόψει του Πάσχα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης για την πορεία της αγοράς εν όψει Πάσχα. Ξεκινούν αύριο επιδότηση diesel και σύντομα fuel pass, ενώ εντείνονται οι έλεγχοι σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα super markets.