ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια δήλωσης ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα.

Μαρινάκης: Στο επίκεντρο οι ροές από Λιβύη και η θωράκιση της ασφάλειας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε σαφή μηνύματα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, την εξωτερική πολιτική και την ανάγκη εθνικής ενότητας

Την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού, ζητώντας την αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών.

Αναφερόμενος στη σύλληψη υπόπτου για κατασκοπία, σημείωσε πως πρόκειται για «σοβαρή υπόθεση» που αφορά κρίσιμες υποδομές και αποτελεί αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας. 

Τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης απέναντι τόσο σε εγκληματικά όσο και σε ιδεοληπτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη δημόσια ασφάλεια.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο κ. Μαρινάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση κατά 170% των ροών από τη Λιβύη προς την Κρήτη, κάνοντας λόγο για «ιδιότυπη κατάσταση» στη χώρα της Βόρειας Αφρικής. 

Όπως εξήγησε, η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα, με τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία απέστειλε επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες ζητώντας μέτρα αποτροπής εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από τη Λιβύη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε επίσης την αποστολή τριών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή για την ενίσχυση της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει να φέρει την Ελλάδα σε ισχυρότερη θέση διεθνώς, φέρνοντας παραδείγματα όπως η υπογραφή ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο και η έναρξη ερευνών υδρογονανθράκων από την Chevron.

Σχολιάζοντας τέλος την παρουσία στελέχους του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση στα Κατεχόμενα, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε την απάντηση του κόμματος «προβληματική», ζητώντας από την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί πιο καθαρά στα εθνικά ζητήματα: «Η εξωτερική πολιτική πρέπει να είναι μία και ενιαία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Μοσχάτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Μοσχάτο: Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό τους πληρώσαμε

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία, προκοπή και επιτυχίες στους πολίτες και στη Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Μοσχάτο.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στην κοπή πίτας της ΝΔ αύριο, 10 χρόνια από την εκλογή του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με αφορμή τα 10 χρόνια από την εκλογή του στην προεδρία. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με πολίτες στο Μοσχάτο.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πλήρης στήριξη Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση για τη Γροιλανδία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την Κοινή Δήλωση για τη Γροιλανδία και υπογράμμισε τη δέσμευση του ΝΑΤΟ στον σεβασμό, τον διάλογο, την κυριαρχία και τη συλλογική ασφάλεια.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πλήρης στήριξη Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση για τη Γροιλανδία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την Κοινή Δήλωση για τη Γροιλανδία και υπογράμμισε τη δέσμευση του ΝΑΤΟ στον σεβασμό, τον διάλογο, την κυριαρχία και τη συλλογική ασφάλεια.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Θεοφάνεια: Τα καλύτερα έρχονται με σχέδιο και προσπάθεια

Ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για τα Θεοφάνεια, τονίζει τη σημασία της ενότητας και της αισιοδοξίας, επισημαίνοντας την πρόοδο της Ελλάδας, την ενίσχυση της άμυνας και την προσαρμογή στις παγκόσμιες προκλήσεις.