ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αξιωματούχος στη Βουλή
Φώτο: Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών. Credits: George Vitsaras / SOOC

Αύριο το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του Απόστολου Βεσυρόπουλου στην Αλεξάνδρεια

Η εξόδιος ακολουθία του Απόστολου Βεσυρόπουλου θα τελεστεί το Σάββατο στις 12:00 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, παρουσία οικογένειας, συνεργατών, κυβερνητικών στελεχών και φίλων.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας θα τελεστεί αύριο, Σάββατο, στις δώδεκα το μεσημέρι, η εξόδιος ακολουθία για τον εκλιπόντα γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Την τελετή θα τιμήσουν με την παρουσία τους η οικογένεια, στενοί φίλοι και συνεργάτες του, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Ημαθίας και τοπικοί φορείς. Το τελευταίο “αντίο” αποτίεται σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια τόσο την πολιτική όσο και την τοπική κοινωνία.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, λόγω ανακοπής καρδιάς, ενώ παραθέριζε οικογενειακώς στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η αιφνίδια απώλειά του προκάλεσε βαθιά θλίψη στην οικογένειά του, στους συνεργάτες αλλά και σε όσους τον γνώρισαν κατά τη διάρκεια της πολυετούς πολιτικής και κοινωνικής του πορείας.

Με οικονομικές σπουδές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο Βεσυρόπουλος ανέλαβε σειρά σημαντικών θέσεων. Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητες στη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία, ενώ είχε υπηρετήσει και στην αυτοδιοίκηση ως νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Ημαθίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Από το 2004 έως το 2008 εργάστηκε στη Βέροια ως εφοριακός, διαδραματίζοντας παράλληλα ενεργό ρόλο ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΑΚΕ Εφοριακών Ημαθίας - Πέλλας - Πιερίας. Από το 2010, υπήρξε αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Ημαθίας με τη ΝΔ και επανεκλέγεται στις διπλές εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Το 2019 και το 2023 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής στην Ημαθία, ενώ τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συμπαράστασης και συλλυπητηρίων από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, με επίσημες επιστολές και δημόσιες ανακοινώσεις να εκφράζουν τη λύπη για την απώλεια του εκλιπόντος πολιτικού.

Ο Βεσυρόπουλος αφήνει πίσω του τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά. Σε μήνυμα της οικογένειάς του αναφέρεται:

«Αντί στεφάνων όσοι το επιθυμούν θα θέλαμε να ενισχύσουν κοινωνικούς φορείς και φιλανθρωπικά ιδρύματα στη μνήμη του Απόστολου Βεσυρόπουλου που τόσο αναπάντεχα έφυγε από κοντά μας. Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Θα έρθει ρύθμιση για πετρέλαιο των αγροτών και άλλα μέτρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αγροτικές κινητοποιήσεις και συνεχίζει τον διάλογο και τις δεσμεύσεις για την επίλυση τοπικών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα, χωρίς οριζόντιες λύσεις.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας στην εκδήλωση της ΝΔ Ροδόπης στην Κομοτηνή

Ο Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε στην εκδήλωση της ΝΔ Ροδόπης στην Κομοτηνή για την κοπή της βασιλόπιτας, μιλώντας για το έργο της κυβέρνησης στην Εθνική Άμυνα και τη μακροχρόνια σχέση του με το κόμμα.
Σχολικό κτίριο Καρδίτσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απινιδωτές στα σχολεία: Έναρξη υλοποίησης εντός του 2026, λέει ο Βλάσης

Η προμήθεια και διανομή απινιδωτών σε σχολεία θα υλοποιηθεί το καλοκαίρι του 2026, με ολοκλήρωση αρχές 2027, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας. Θα υπάρχει και πρόγραμμα επιμόρφωσης για τη σωστή χρήση τους.
Γυναίκα σε εκδήλωση ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν νομοσχέδιο με κοινωνική συμφωνία

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε στη Βουλή τη σημασία του μέτρου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ασκώντας κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή καταψήφισαν νομοσχέδιο που προέκυψε με σύμφωνη γνώμη όλων των Κοινωνικών Εταίρων.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Κριτική σε Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου για τοξικότητα και εντάσεις

Η Αλεξάνδρα Σδούκου αναφέρθηκε στις Συλλογικές Συμβάσεις, την ένταση στη Βουλή και τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις τηρούνται και ο διάλογος κυβέρνησης-αγροτών συνεχίζεται.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΕΕ

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Εθνική Κοινωνική Συμφωνία. Αιχμές για προγράμματα κατάρτισης της ΕΕ και πολιτικό πολιτισμό.