ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια δήλωσης ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα.

Σφοδρή αντιπαράθεση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για δηλώσεις περί «προδοσίας»

Σε οξεία αντιπαράθεση ήρθαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, με εκατέρωθεν κατηγορίες για ψεύδη, συκοφαντίες και διαστρεβλώσεις.

Σε δημόσια αντιπαράθεση προχώρησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις τους σε μέσα ενημέρωσης. 

Ο κ. Μαρινάκης κάλεσε μέσω επίσημης ανακοίνωσης τον κ. Ανδρουλάκη να ανασκευάσει και να αποσύρει χαρακτηρισμούς που -όπως υποστηρίζει- είναι προσβλητικοί και ανακριβείς σε βάρος του.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά από σχόλια του κ. Ανδρουλάκη σε τηλεοπτική του εμφάνιση, όπου ανέφερε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ συνυπέγραψε κείμενο για εσχάτη προδοσία» μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε, μάλιστα, τον κ. Μαρινάκη «ψεύτη» και «συκοφάντη», επιμένοντας ότι το κόμμα του ουδέποτε υπέγραψε τέτοιο κείμενο.

Στην επίσημη τοποθέτησή του, ο κ. Μαρινάκης παραθέτει αυτούσια τα λόγια του από ραδιοφωνική συνέντευξη στα «Παραπολιτικά 90,1», αναφέροντας επί λέξει ότι: «Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη είναι ένα κόμμα που δεν ψηφίζει τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ένα κόμμα που ψηφίζει «παρών» για να παραπεμφθούν βουλευτές για εσχάτη προδοσία... Ένα κόμμα το οποίο συνυπογράφει με την κυρία Κωνσταντοπούλου και έρχεται στην ίδια ακριβώς ρητορική...». Μάλιστα, προσθέτει και σχετικό ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης προς επιβεβαίωση των θέσεών του.

Με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν, αφού ποτέ δεν ισχυρίστηκε πως το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε κείμενο περί εσχάτης προδοσίας μαζί με την κ. Κωνσταντοπούλου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «δύο διαφορετικές αναφορές» που με λανθασμένο τρόπο συνδέθηκαν, οδηγώντας σε δυσφημιστικές αναφορές εις βάρος του.

Ο κ. Μαρινάκης επισημαίνει ότι αρκούν στοιχειώδεις γνώσεις της ελληνικής γλώσσας για να γίνει κατανοητό το νόημα των δηλώσεών του, καταγγέλλοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είτε «δεν άκουσε καλά», είτε «τον εξέθεσαν συνεργάτες του», είτε «λέει ψέματα και με συκοφαντεί συνειδητά»

Καλεί, συνεπώς, τον κ. Ανδρουλάκη να επανεξετάσει τα στοιχεία και να αποσύρει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, διαφορετικά τον κατηγορεί ότι υιοθετεί πρακτικές που δεν συνάδουν με τον πολιτικό του ρόλο.

Η συγκεκριμένη διαμάχη αναδεικνύει την έντονη πόλωση στο πολιτικό σκηνικό και την ανάγκη για σαφήνεια στη δημόσια αντιπαράθεση, με κάθε πλευρά να ζητά την πλήρη τεκμηρίωση και ορθότητα στις δημόσιες τοποθετήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Standard & Poor's
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η S&P διατήρησε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε BBB με σταθερές προοπτικές

Ο οίκος S&P διατήρησε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές, ένα επίπεδο πάνω από την επενδυτική βαθμίδα, χωρίς νέα έκθεση, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αξιολόγησης. Η αναβάθμιση ήρθε πέρυσι τον Απρίλιο.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Υπόδειγμα για την Ευρώπη η ελληνογαλλική συνεργασία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Τασούλας, τόνισε στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Εμ. Μακρόν ότι η ελληνο-γαλλική συνεργασία αποτελεί παράδειγμα για την Ευρώπη και ενισχύει τους ιστορικούς δεσμούς και τη διμερή συνεργασία των δύο χωρών.
Χρηματιστήριο Αθηνών σκηνή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Ελλάδα τώρα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Ο Στ. Καλαφάτης στο 11ο Economic Delphi Forum τόνισε πως το Ταμείο Ανάκαμψης άλλαξε το προφίλ της χώρας, που πλέον θεωρείται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, ενώ αναμένεται ισχυρή ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας κυρίως σε καινοτομία και πράσινη ενέργεια.
Μητσοτάκης. Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν σε Μητσοτάκη: Είμαστε δίπλα στην Ελλάδα απέναντι σε απειλές

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στη Ρωμαϊκή Αγορά πως η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα αν απειληθεί από την Τουρκία, τονίζοντας τη στενή φιλία και τη συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας ως εγγύηση αλληλεγγύης σε κρίσιμες στιγμές.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Μακρόν: Η ώρα της Ευρώπης σε καιρό παγκόσμιας αταξίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε συζήτηση με τον Εμανουέλ Μακρόν πως οι σημερινές προκλήσεις αποτελούν ευκαιρίες για την Ευρώπη και πως Ελλάδα και Γαλλία ηγούνται της στρατηγικής αυτονομίας σε μία περίοδο παγκόσμιας αταξίας.
Σταύρος Παπασταύρου συζήτηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην προστασία θαλασσών στην Ευρώπη

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου δήλωσε ότι έως το τέλος του 2024 θα θεσμοθετηθούν δύο νέα Θαλάσσια Πάρκα σε Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο, καθιστώντας την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη με τέτοια πρωτοβουλία.