ΓΔ: 2376.11 1.25% Τζίρος: 129.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:02:40
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
Ο Παύλος Μαρινάκης παρουσιάζει σε ενημέρωση της κυβέρνησης με φόντο το λογότυπο του εκπροσώπου.

Μαρινάκης: O Aλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να ξαναγράψει την ιστορία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Ρούτσι, ενώ για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τόνισε πως η τροπολογία προστασίας δεν είναι διχαστική ή εκδικητική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και πάλι», αναφέρθηκε στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία πείνας του Ρούτσι. Τόνισε πως, αν και υπάρχει ανθρώπινη συμπαράσταση, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει παρέμβαση στη δικαιοσύνη, καθώς «δεν μπορούμε - και ευτυχώς που δεν μπορούμε - να υποδείξουμε ποια θα έπρεπε να είναι η απόφαση». Υπογράμμισε ότι οι πολιτικές θέσεις είναι προσωρινές και ότι «θα είμαστε όσο θέλουν οι πολίτες».

Αναφερόμενος στην τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι δεν έχει εκδικητικό ή διχαστικό χαρακτήρα και πως ιδανικά δεν θα έπρεπε να είναι απαραίτητη. Επισήμανε τη σημασία του μνημείου ως συμβόλου για όλους όσοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία και υπογράμμισε ότι «είναι λάθος να βάζουμε στο ζύγι δύο ιερές έννοιες».

Η τροπολογία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα ορίζει ότι στο μνημείο και στον περιβάλλοντα χώρο δεν θα επιτρέπονται διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, πανό ή γκράφιτι, όπως συμβαίνει και σε άλλα κράτη. Η προστασία του χώρου θα αποτελεί αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η συντήρηση θα ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η ψήφιση της τροπολογίας δεν στρέφεται κατά όσων βιώνουν προσωπικό πόνο, αλλά διασφαλίζει την τιμή στους ήρωες του έθνους. Υπογράμμισε ότι «μπορείς να στηρίζεις και το ένα αυτονόητο και το άλλο» και κάλεσε σε αποφυγή διχαστικών αντιπαραθέσεων στην κοινωνία.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις επίσημες θέσεις της ΕΕ. Αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δημοσιογράφων και την ενίσχυση της ελευθερίας του Τύπου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η δήλωση Καραμανλή θα πρέπει να προβληματίσει όλους, ειδικά όσους «ήθελαν να βάλουν στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους» στο παρελθόν, κάνοντας αναφορά στη σκευωρία Novartis και σε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε πως «την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει», ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού στην πολιτική σκηνή, τόνισε ότι αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες. Υπογράμμισε ότι «η κοινωνία θα τον αξιολογήσει» και ότι η επιλογή αντιπάλου είναι αλαζονική, καθώς η πολιτική κρίνεται από την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Συνελήφθησαν τέσσερις ξένοι για εμπλοκή στις ταραχές

Στο Ιράν συνελήφθησαν τέσσερις ξένοι με αδιευκρίνιστη υπηκοότητα, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ταραχές, σύμφωνα με κρατική τηλεόραση. Σε έναν από αυτούς βρέθηκαν τέσσερις αυτοσχέδιες βομβίδες κρότου.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σύλληψη πρώην παρουσιαστή του CNN για διαδηλώσεις στη Μινεσότα

Η υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Παμ Μπόντι ανακοίνωσε τη σύλληψη του πρώην παρουσιαστή του CNN Ντον Λέμον, για υπόθεση διαμαρτυρίας σε ναό στο Σεντ Πολ (18/1). Ο δικηγόρος του μιλά για πλήγμα στην Πρώτη Τροπολογία.
Σύλληψη στη Μινεάπολη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Διαδηλώσεις ζητούν την αποχώρηση ομοσπονδιακών από τη Μινεσότα

Φοιτητικές οργανώσεις καλούν σε αποχή και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ζητώντας την αποχώρηση ομοσπονδιακών πρακτόρων από τη Μινεσότα, μετά τον θάνατο δύο πολιτών που προκάλεσε οργή και διαμαρτυρίες κατά της πολιτικής Τραμπ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Λευκός Οίκος: Το Ιράν ανέστειλε 800 προγραμματισμένες εκτελέσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε πως το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις διαδηλωτών και ότι «όλες οι επιλογές» παραμένουν ανοιχτές. Ο Τραμπ προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου.
Διαδήλωση στο Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εγγυάται άμεσες δίκες για τους συλληφθέντες διαδηλωτές

Το Ιράν ανακοίνωσε ταχείες δίκες για συλληφθέντες στις διαδηλώσεις, προκαλώντας ανησυχία στις οργανώσεις δικαιωμάτων για πιθανή μαζική χρήση θανατικής ποινής. Χιλιάδες συμμετείχαν σε κηδείες πεσόντων στην Τεχεράνη.