ΓΔ: 2127.2 0.70% Τζίρος: 224.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Φωτο: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Credit: Konstantinos Tsakalidis / SOOC.

Μητσοτάκης: Το μνημείο των Τεμπών δεν πρέπει να γίνει χώρος διαμαρτυρίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο ΣΚΑΙ 100,3 ότι το μνημείο των Τεμπών δεν πρέπει να αποτελεί αποκλειστικό χώρο διαμαρτυρίας, τονίζοντας πως το ζήτημα έχει εργαλειοποιηθεί από πολιτικούς χώρους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ 100,3, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα πρέπει το μνημείο για το δυστύχημα των Τεμπών να αποτελεί αποκλειστικό χώρο διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο γεγονός.

Όπως ανέφερε, «γιατί δεν θα δίναμε τη δυνατότητα στους νεκρούς από τη Μάνδρα, το Μάτι ή όποια άλλη τραγωδία να κάνουν το ίδιο», επισημαίνοντας το ερώτημα για το πού θα μπορούσε να τεθεί το όριο σε τέτοιες ενέργειες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως πρόκειται για μια προσπάθεια πολιτικού ακτιβισμού, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ξεκίνησε από τους γονείς των θυμάτων αλλά από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους που εργαλειοποίησαν το ζήτημα, με στόχο τη δημιουργία γενικότερης αναταραχής.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το θέμα εγείρει και ιδεολογικά ζητήματα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χώρου. Αναφέρθηκε ειδικά στον χώρο της Αριστεράς, ο οποίος, όπως είπε, στο παρελθόν οικειοποιήθηκε τον δημόσιο χώρο θεωρώντας ότι οι δικοί του νόμοι υπερέχουν έναντι των νόμων του κράτους. Σύνδεσε το φαινόμενο αυτό με τις καταλήψεις σε δημόσια πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι πρόκειται για παρόμοια πρακτική.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν στρέφεται εναντίον κανενός γονιού, αντίθετα δηλώνει τη συμπαράστασή της. Υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη έδωσε λύση στο ζήτημα με τις εκταφές, προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που ενδεχομένως απασχολούν τους γονείς των θυμάτων.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «δεν απαντήσαμε με τρόπο πιο απόλυτο σε μια εικονική πραγματικότητα η οποία δημιουργήθηκε με έναν σκοπό μόνο: να κατηγορηθεί η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά ότι δήθεν συγκάλυψα κάτι». Τόνισε ότι όταν αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε κανένα παράνομο φορτίο, η θεωρία της συγκάλυψης κατέρρευσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης, Αμπάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Ραμάλα: Στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή και λύση δύο κρατών

Ο Κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Ραμάλα από το 2015, επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην Παλαιστινιακή Αρχή και δήλωσε ετοιμότητα για συμβολή στην ανοικοδόμηση της Γάζας και την ειρηνευτική διαδικασία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ισραήλ ο Κ. Μητσοτάκης για τη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την Ιερουσαλήμ, στοχεύοντας στην ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ και του τριμερούς σχήματος με Κύπρο, με έμφαση σε άμυνα, ενέργεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το αντι-ταλέντο Μητσοτάκη, πόσο θα στοιχίσουν τα ανοικτά διόδια και η Eurobank

Το αντιμητσοτακικό μέτωπο, το ποδαρικό της Eurobank στο ΧΑΚ, γιατι καταναλώνουμε από τα έτοιμα, πόσο κοστίζουν στον Προυπολογισμό τα ανοικτά διόδια και η μαγική σκέψη Τσίπρα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο Ραμάλα και Ιερουσαλήμ για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ενώ θα συμμετάσχει και στην Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραή