ΓΔ: 2089.74 -0.88% Τζίρος: 228.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε πάνελ εκδήλωσης με μικρόφωνα και καρέκλες.

ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει ο Μητσοτάκης τα μακροσκελή κυριακάτικα σημειώματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας το κυριακάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού, κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι απομακρύνεται από την κοινωνική πραγματικότητα, αυτοθαυμάζεται και αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα των πολιτών.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή το πρόσφατο κυριακάτικο μήνυμά του. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποκομμένος από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες και επικεντρώνεται στον αυτοθαυμασμό για τα "επιτεύγματα" της κυβέρνησής του, παραβλέποντας τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει ως αντιφατικό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά το μήνυμά του με αναφορά στην κλιματική κρίση, ενώ απουσιάζει από τη Διάσκεψη για το Κλίμα COP30 στη Βραζιλία. Παράλληλα, γίνεται λόγος για πανηγυρισμούς σχετικά με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να υπενθυμίζει τη συμβολή των κυβερνήσεων της ΝΔ στην οικονομική κρίση και να θέτει ερωτήματα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον αγροτικό τομέα, αναφέροντας πως οι υποσχέσεις για ενισχύσεις και επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των αγροτών. Επικρίνει επίσης τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ζητήματα όπως τα σκάνδαλα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι καθυστερήσεις στις ενισχύσεις, το αυξημένο κόστος παραγωγής και η διαχείριση της επιδημίας ευλογιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει παρουσιάσει ουσιαστικές λύσεις για τη στεγαστική κρίση, με τα ενοίκια να καταγράφουν αύξηση 8,5%. Σημειώνεται πως, αντί για ένα συνολικό πρόγραμμα στήριξης, ο κ. Μητσοτάκης περιορίζεται σε αναφορές για μελλοντικές κατοικίες στρατιωτικών έως το 2040.

Τέλος, η ανακοίνωση επισημαίνει την απουσία σχολιασμού για τη δημόσια υγεία και καλεί τον πρωθυπουργό να μελετήσει την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ "Η Υγεία με μια ματιά στην Ελλάδα", προκειμένου να ενημερωθεί επαρκώς για τις προκλήσεις του τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στήριξη με ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ για πληγέντες Μάνδρας και Ματιού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ και σειρά παρεμβάσεων για τις οικογένειες θυμάτων, τραυματίες και εγκαυματίες Μάνδρας και Ματιού, ως έμπρακτη κρατική στήριξη.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Σκούρα» με τους αγρότες, η αντιΜητσοτακική «γιορτή» και το φράγμα Ενιπέα

Οι αγρότες στρεσάρουν την κυβέρνηση, η εκδήλωση της εφημερίδας Δημοκρατία, ποιες τεχνικές διεκδικούν μεγάλο έργο του Daniel, νωρίτερα οι γεωτρήσεις στο Ιόνιο και η συμμετοχή Ν. Δένδια στο ΕΒΕΑ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει αύριο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας με Μητσοτάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, για ζητήματα στρατηγικής σημασίας.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Στήριξη στους νόμιμους αγρότες και διάλογος χωρίς κλειστούς δρόμους

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι οι νόμιμοι αγρότες θα λάβουν περισσότερα, ζήτησε διάλογο με ενιαία εκπροσώπηση και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν υποθηκεύει το μέλλον με παροχολογία, ενώ απέρριψε τα σενάρια για νέο ΕΝΦΙΑ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΣΥ με έμφαση σε αγρότες και υγεία

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις εκταμιεύσεις προς αγρότες και την ανάγκη μετριοπάθειας στις κινητοποιήσεις, ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη αναβάθμιση του ΕΣΥ και την επιστροφή Ελλήνων γιατρών.