ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νικήτας Κακλαμάνης βουλή
Φώτο: SOOC

Ο Κακλαμάνης υποδέχθηκε Ένωση Ελληνισμού: Στήριξη στο έργο της Διασποράς

Ο Νικήτας Κακλαμάνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο Λεωνίδα Ραπτάκη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυσή της, με εκδηλώσεις σε Αθήνα και Ρόδο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υποδέχθηκε σήμερα στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), Λεωνίδα Ραπτάκη, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κακλαμάνης συνεχάρη τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. για τη συμβολή τους στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της ελληνικής Διασποράς και της γενέτειρας. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών των μελών της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε τη σημασία της ενίσχυσης των εθνικών δικαίων, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, και τόνισε τη στενή συνεργασία ανάμεσα στους βουλευτές της Πα.Δ.Ε.Ε. και το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η Βουλή των Ελλήνων παραμένει αρωγός στο έργο της Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ραπτάκης ευχαρίστησε για τη διαρκή υποστήριξη και αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου κάθε μέλους της Πα.Δ.Ε.Ε., τονίζοντας ότι η συμβολή τους είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων του απανταχού Ελληνισμού.

Σημειώνεται πως φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της Πα.Δ.Ε.Ε., με δύο επετειακές εκδηλώσεις να προγραμματίζονται σε Αθήνα και Ρόδο, στις οποίες θα συμμετάσχει και η Βουλή των Ελλήνων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Α’ Αντιπρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., Effie Triantafilopoulos (Περιφερειακό Κοινοβούλιο Ontario, Καναδάς), ο Β’ Αντιπρόεδρος, Steve Georganas (Ομοσπονδιακός βουλευτής Αδελαΐδας, Αυστραλία), καθώς και τα μέλη Kat Theophanous (Αυστραλία), Annie Koutrakis (Καναδάς), Steven Malagari και Nicole Klarides-Ditria (ΗΠΑ), και Hryhoriy Nemyria (Ουκρανία).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι για ασφάλεια και ειρήνη

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου συζήτησαν τηλεφωνικά τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο, τόνισαν τη σημασία συνεργασίας, επαναβεβαίωσαν κοινές θέσεις και δέσμευση για ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Δούκας: Συζήτηση για ευρωπαϊκή προεδρία 2027 και έργα Αθήνας

Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησαν για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας το 2027 και τα προβλήματα της Αθήνας, τονίζοντας τον συντονισμό κράτους-δήμου.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη στήριξη του ΕΟΤ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, όπως το Chania Rock Festival, το Rascal Festival και το Φεστιβάλ Ολύμπου, θα φιλοξενηθούν τον Αύγουστο σε Χανιά, Άρτα, Κεφαλονιά, Αθήνα και Πιερία, προωθώντας πολιτισμό και τουρισμό.
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελείωσε ο τρίτος γύρος συνομιλιών Ελλάδας-Λιβύης για θαλάσσιες ζώνες

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ηγήθηκε των συνομιλιών Ελλάδας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αθήνα. Και οι δύο χώρες επιμένουν σε διάλογο βάσει διεθνούς δικαίου και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.