ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Θωρηκτό Αβέρωφ πλοίο
Φωτο: Πολεμικό Ναυτικό

Νέα σύνθεση Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου: Πρώτη συνεδρίαση στο «Γ. Αβέρωφ»

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου συνεδρίασε το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση στο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», υπό την προεδρία του Αντιναύαρχου Δημήτριου-Ελευθέριου Κατάρα, Αρχηγού ΓΕΝ.

Την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στο ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ».

Η νέα σύνθεση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου περιλαμβάνει υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, διασφαλίζοντας τη συνέχεια στη διοίκηση και τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τον στόλο.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι εξής αξιωματικοί:

Αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, Αρχηγός ΓΕΝ

Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ, Αρχηγός Στόλου

Αντιναύαρχος Θεόδωρος Μικρόπουλος ΠΝ, Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

Αντιναύαρχος Σπυρίδων Λαγάρας ΠΝ, Υπαρχηγός ΓΕΝ

Αντιναύαρχος (Μ) Πιέρρος Κοντοδιός ΠΝ, Διοικητής ΔΔΜΝ

Υποναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης ΠΝ, Διοικητής EUNAVFOR ASPIDES

Υποναύαρχος Παναγιώτης Παπαγεωργίου ΠΝ, ΓΕΕΘΑ

Υποναύαρχος Παναγιώτης Καραβάς ΠΝ, Διευθυντής ΓΕΝ/ΔΕΞ

Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Κοντογιαννάκος ΠΝ, Αρχιεπιστολέας ΓΕΝ

Υποναύαρχος Σπυρίδων Τσιαφούτης ΠΝ, ΓΕΕΘΑ

Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Πιτυκάκης ΠΝ, Διοικητής ΣΕΘΑ

Υποναύαρχος Στέφανος Σαρρής ΠΝ, Διοικητής ΔΝΕ

Υποναύαρχος Ιωάννης Ρέτσας ΠΝ, Διοικητής ΣΝΔ

Υποναύαρχος Γεώργιος Σταυρουλάκης ΠΝ, Υποδιοικητής ΔΕΠ

Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Τουρκαντώνης ΠΝ, Αρχιεπιστολέας ΔΔΜΝ

Υποναύαρχος Ιωάννης Σαράκης ΠΝ, Υπαρχηγός Στόλου

Υποναύαρχος (Μ) Σταύρος Τερπένου ΠΝ, ΔΙΔΑΕ

Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ, ΓΕΝ/ΓΕΠΝ

Υποναύαρχος (ΥΙ) Σωτήριος Μωραΐτης ΠΝ, Διευθυντής ΓΕΝ/ΔΥΓ

Υποναύαρχος (Ο) Δημήτριος Παλάσκας ΠΝ, Διευθυντής ΔΟΥ/ΟΕΠΝ ΓΕΝ

Η νέα σύνθεση του Συμβουλίου αναμένεται να ενισχύσει τον στρατηγικό σχεδιασμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια και άμυνα της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστημα Eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Ανοδικοί οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό στην ελληνική οικονομία

Η Eurobank Research εντοπίζει αυξημένους κινδύνους ανόδου του πληθωρισμού λόγω πιέσεων στην ενέργεια. Ο πληθωρισμός τον Αύγουστο ανέβηκε σε 3,7% στην Ελλάδα, ενώ προβλέπεται σταδιακή αποκλιμάκωση τα επόμενα χρόνια.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα, Κύπρος και Ιορδανία ενισχύουν τη συνεργασία σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο

Ελλάδα, Κύπρος και Ιορδανία επαναβεβαίωσαν τη στενή τους συνεργασία στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη, με έμφαση στον συντονισμό για σταθερότητα και ευημερία στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας-Ινδίας για AI και ασφάλεια στη θάλασσα

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Ινδίας συμπροήδρευσαν σε εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη θαλάσσια ασφάλεια, στο πλαίσιο της 81ης Συνόδου του ΟΗΕ, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις και τις εφαρμογές για τη διεθνή ειρήνη.
Λειψοί λιμάνι βάρκες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δωρεάν υγειονομική φροντίδα των Ενόπλων Δυνάμεων σε Ιωάννινα, Αγαθονήσι, Λειψούς

Ολοκληρώθηκε η 4η αποστολή του Κινητού Υγειονομικού Κλιμακίου ΓΕΕΘΑ σε απομακρυσμένες περιοχές Ηπείρου και Αιγαίου. Υγειονομικές ομάδες εξέτασαν 77 κατοίκους σε Ιωάννινα, Αγαθονήσι και Λειψούς με ειδικούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μαρινάκη για την επέτειο δολοφονίας του Π. Μπακογιάννη

Ο Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη πριν 37 χρόνια, τόνισε πως η τρομοκρατία δεν επιδέχεται εξιδανικεύσεις και πως η παρακαταθήκη του Μπακογιάννη παραμένει ζωντανή.