ΓΔ: 2507.2 1.04% Τζίρος: 136.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:01:36
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί

Μητσοτάκης: Τιμούμε τους πεσόντες και όσους φορούν το εθνόσημο με περηφάνια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, τιμά τους τρεις ήρωες και τονίζει ότι η κυριαρχία της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ υπογραμμίζει τη σημασία της ενότητας, της εθνικής επαγρύπνησης και των ισχυρών συμμαχιών.

Σε μήνυμά του για την επέτειο της κρίσης των Ιμίων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό, υπογραμμίζοντας ότι η αγάπη για την πατρίδα τούς διατηρεί αθάνατους στη συλλογική μνήμη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα τιμά τους τρεις ήρωες ενισχύοντας την άμυνά της, διευρύνοντας τις στρατηγικές της συμμαχίες και ενισχύοντας την κοινωνική ενότητα μέσω της προόδου της οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «στο Αιγαίο δεν υπάρχουν ‘γκρίζες ζώνες’ παρά μόνο γαλάζια νερά», υπογραμμίζοντας ότι η εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε αμφισβητήσεις.

Επιπλέον, σημείωσε πως η Ελλάδα αποκρούει τις εντάσεις και κάθε προκλητική συμπεριφορά με σαφή και αποφασιστικό τρόπο, όταν και όπως το κρίνει απαραίτητο.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η εμπειρία των Ιμίων υπενθυμίζει την ανάγκη για διαρκή εθνική επαγρύπνηση και εξέφρασε τον σεβασμό του προς τους πεσόντες και όσους υπηρετούν σήμερα, επισημαίνοντας τη σημασία της ισχύος τόσο των αξιών όσο και της

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ρ. Γκρόσι, υποψήφιο γγ του ΟΗΕ και διευθυντή ΔΟΑΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ραφαέλ Γκρόσι, υποψήφιο γγ του ΟΗΕ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Συζήτησαν για τις προτεραιότητές του, τις κρίσεις σε Ουκρανία-Μ. Ανατολή, το Ιράν και την ειρηνική χρήση πυρηνικής ενέργειας.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδριο
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το Βατερλό της ασφάλειας, η υποκρισία της θλίψης και η European Metals

Μια αθώα γυναίκα 70 ετών έχασε τη ζωή της γιατί κάποιοι κάνουν ανενόχλητοι επαναστατική γυμναστική, η ασφάλεια μετατρέπεται σε Βατερλό της κυβέρνησης, η υποκρισία της θλίψης και η κρίση της Pharmathen.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο της Β. Νέστορα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την τυφλή βία που στοίχισε τη ζωή της Βάγιας Νέστορα, τόνισε ότι η δημοκρατία και η ενότητα πρέπει να επικρατήσουν, εκφράζοντας στήριξη στους οικείους της και τα στελέχη της ΝΔ.
Μητσοτάκης, Γκιλφόιλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείπνο Μητσοτάκη για τα 250 χρόνια ΗΠΑ προς τιμήν της πρέσβειρας

Με αφορμή τα 250 χρόνια από την αμερικανική ανεξαρτησία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει απόψε δείπνο στο Μαξίμου προς τιμήν της Αμερικανίδας πρέσβειρας, με συμμετοχή κυβερνητικών και επιχειρηματικών παραγόντων.