ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λάζαρος Κυρίζογλου πορτρέτο
Φώτο: ΚΕΔΕ

Λ. Κυρίζογλου: Η ΚΕΔΕ στηρίζει διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για εθνικό διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση και τονίζει τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και τη βελτίωση της διακυβέρνησης.

Τη σημασία της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την έναρξη εθνικού διαλόγου σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Λάζαρος Κυρίζογλου. Όπως αναφέρει, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον αναγκαίο θεσμικό εκσυγχρονισμό του κράτους σε όλα τα επίπεδα διοίκησης.

Η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου, θα συμμετάσχει ενεργά στον σχετικό διάλογο, καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη για ένα νέο υπόδειγμα διακυβέρνησης, το οποίο θα είναι πιο σύγχρονο, διαφανές και λειτουργικό, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση, όπως ο σαφής προσδιορισμός αρμοδιοτήτων και ευθυνών μεταξύ κεντρικής διοίκησης και των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, κρίνεται απαραίτητη η διασφάλιση των πόρων της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος, καθώς και η ενίσχυση του τοπικού κοινωνικού κράτους, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι στον δημόσιο διάλογο για τη μορφή του νέου Καταστατικού Χάρτη της χώρας πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι θεσμικοί φορείς και όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα. Η αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως σημειώνει, αποτελεί πράξη ευθύνης και μεγάλη εθνική ευκαιρία για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς.

Η ΚΕΔΕ δηλώνει έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στη διαδικασία, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις, στηρίζοντας αυτή τη σημαντική εθνική πρόκληση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FED - Federal Reserve
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Κέβιν Γουόρς ανέλαβε τη Fed, υπόσχεται μεταρρυθμίσεις

Ο Κέβιν Γουόρς ανέλαβε πρόεδρος της Fed, τονίζοντας πως θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις. Στην τελετή ορκωμοσίας ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με ακεραιότητα και αποτελεσματικότητα.
Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα των οικονομικών ανακριτών στο μέγαρο των Ηλυσίων για τελετές

Γάλλοι οικονομικοί ανακριτές έκαναν έλεγχο στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ερευνώντας συμβάσεις της εταιρείας Shortcut Events για τελετές στο Πάνθεον που πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά διαφωνεί με τη μετεγκατάσταση του Ναυτοδικείου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά αντιτίθεται στη μετακίνηση του ιστορικού Ναυτοδικείου Πειραιά από την πόλη στη Ρουφ Αθήνας, εκφράζοντας τη διαφωνία του με επιστολή προς την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και τους τοπικούς φορείς.
Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νίκη»: Η διαφάνεια και ο έλεγχος στη Βουλή είναι δημοκρατικό χρέος

Η «ΝΙΚΗ» ζητά την κλήση σε ακρόαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου και του διοικητή της ΕΥΠ για το σκάνδαλο υποκλοπών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαφάνειας και ελέγχου, καθώς συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες υπογραφές.