ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εργάτες στα αντιπλημμυρικά έργα
Εργαζόμενοι τοποθετούν σιδηροπλέγματα σε έργο υποδομής αντιπλημμυρικής προστασίας.

Χαρδαλιάς: Επενδύουμε σε ασφαλείς υποδομές, αναβαθμίζοντας γειτονιές

Επίσκεψη σε έργα στον Δήμο Σαρωνικού πραγματοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Συζητήθηκαν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες για αθλητικές και αντιπλημμυρικές υποδομές.

Αυτοψία σε αθλητικά και αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Σαρωνικού πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στους 66 δήμους του λεκανοπεδίου. Τα έργα χρηματοδοτούνται με 4 εκατ. ευρώ από ιδίους πόρους της περιφέρειας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με σύσκεψη στο δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Παπαχρήστου και στελεχών του δήμου. Τον περιφερειάρχη συνόδευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Δημήτρης Δαμάσκος και η ειδική σύμβουλος Έλενα Ράπτη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αναπτυξιακές ανάγκες και οι προτεραιότητες της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δήμου απέναντι σε φυσικές καταστροφές.

Η αυτοψία περιλάμβανε το συμπληρωματικό αντιπλημμυρικό έργο της Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας, προϋπολογισμού 3.387.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην επέκταση του δικτύου συλλογής και αποχέτευσης όμβριων υδάτων, με στόχο τη βελτίωση της απορροής και την αποσυμφόρηση του υφιστάμενου δικτύου.

Επιπλέον, εξετάστηκαν οι παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές που εντάσσονται στον σχεδιασμό της περιφέρειας για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Πρόκειται για την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στα δημοτικά γήπεδα Αναβύσσου (6.500 τ.μ., προϋπολογισμός 310.000 ευρώ) και Παλαιάς Φώκαιας (7.990 τ.μ., προϋπολογισμός 348.000 ευρώ). Οι εργασίες περιλαμβάνουν επίσης αναβάθμιση φωτισμού και αποστράγγισης, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια των χρηστών και να μειωθεί το κόστος συντήρησης.

Σε δηλώσεις του, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «στις σημερινές συνθήκες, οι πολίτες περιμένουν από εμάς, τους αιρετούς, να είμαστε ουσιαστικά χρήσιμοι στην καθημερινότητά τους». Επισήμανε τη σημασία της συστηματικής παρακολούθησης και υλοποίησης των έργων, αναφέροντας πως το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνει πάνω από 300 ενεργά έργα.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη επαναπροτεραιοποίησης των έργων λόγω της κλιματικής κρίσης, με έμφαση σε παρεμβάσεις που ενισχύουν την ανθεκτικότητα των πόλεων. Στόχος της διοίκησης, όπως ανέφερε, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με συνέπεια και σοβαρότητα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των έργων και την «εξαιρετική συνεργασία» με την περιφέρεια. Επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις στα γήπεδα και οι ενεργειακές αναβαθμίσεις στις δημοτικές υποδομές έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Χαρδαλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Χαρδαλιάς ακύρωσε τη συμμετοχή του στη ΔΕΘ λόγω της τραγωδίας στην Τανάγρα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ακύρωσε όλες του τις σημερινές δραστηριότητες στη ΔΕΘ, σε ένδειξη πένθους για τους δύο Ιπτάμενους που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα με το F-4 Phantom, δηλώνοντας βαθιά συγκίνηση και ανασύροντας δύσκολες μνήμες.
Δεξαμενές καθίζησης νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπογραφή σύμβασης για το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Παιανίας

Υπογράφηκε σύμβαση 13,4 εκατ. ευρώ για έργο εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην Παιανία, καλύπτοντας 2.900 στρέμματα. Η ολοκλήρωσή του αναμένεται σε 30 μήνες, παρουσίαση έγινε σε ειδική τελετή στο μουσείο Βορρέ.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: Το "Σχέδιο" ανακυκλώνει αποτυχία και σπατάλη

Η Ρένα Δούρου, πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άσκησε έντονη κριτική στο νέο Σχέδιο Ανακύκλωσης & Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής, κάνοντας λόγο για αποτυχία κυβέρνησης και διαχείριση δημοσίου χρήματος σε αδιέξοδο.
Νίκος Χαρδαλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χαρδαλιάς: Απολογισμός έργου και σχεδιασμός «Αττική 2030» έως το 2028

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσιάζει στο Ωδείο Αθηνών (Τρίτη 14/7, 18:00) τον απολογισμό των 30 μηνών και το στρατηγικό σχέδιο 2028, με 300+1 έργα και 50+1 παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,56 δισ. ευρώ.