ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
Φωτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Συνάντηση Υφυπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ινδονησίας

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών και στη χαρτογράφηση επενδυτικών ευκαιριών, καθώς και στη συνεργασία στους τομείς του ναυπηγοκατασκευαστικού κλάδου, της διαχείρισης λιμένων, του τουρισμού και της ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026 συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Εξωτερικών Χάρη Θεοχάρη και του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ινδονησίας, Arif Havas Oegroseno. Οι δύο αξιωματούχοι είναι Συμπρόεδροι της Μικτής Επιτροπής Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας–Ινδονησίας.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία της 1ης Συνόδου της Μικτής Επιτροπής Οικονομικής Συνεργασίας (JCEC), η οποία έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί στη Τζακάρτα έως το τέλος του έτους. Η σύνοδος αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών και στη χαρτογράφηση επενδυτικών ευκαιριών, καθώς και στη συνεργασία στους τομείς του ναυπηγοκατασκευαστικού κλάδου, της διαχείρισης λιμένων, του τουρισμού και της ενέργειας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ατμόσφαιρα φιλίας, εγκαρδιότητας και αμοιβαίας κατανόησης, αντανακλώντας την κοινή βούληση Ελλάδας και Ινδονησίας να προωθήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη και ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Άρση συναγερμού για τσουνάμι μετά τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ

Το αμερικανικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης PTWC ανακοίνωσε πως ο κίνδυνος τσουνάμι στην Ινδονησία έχει λήξει, μετά τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ ανοιχτά του ανατολικού αρχιπελάγους, με τουλάχιστον έναν νεκρό σύμφωνα με τις αρχές.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της ανατολικής Ινδονησίας, οδηγώντας το κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι του Ειρηνικού να εκδώσει προειδοποίηση για επικίνδυνα κύματα σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Μαλαισία.
αντλία καυσίμων πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Δελτίο στα καύσιμα και τηλεργασία στο δημόσιο για εξοικονόμηση

Η Ινδονησία περιορίζει τα καύσιμα στα 50 λίτρα ανά όχημα ημερησίως και ορίζει ανώτατη τιμή. Καθιερώνει επίσης τηλεργασία κάθε Παρασκευή για τους δημόσιους υπαλλήλους, λόγω ανησυχιών για αποθέματα και ανατιμήσεις στη Μέση Ανατολή.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδονησία ζητά σεβασμό στο διεθνές δίκαιο μετά τον θάνατο κυανόκρανων

Η Ινδονησία κάλεσε τις εμπόλεμες πλευρές στη Μέση Ανατολή να τηρούν το διεθνές δίκαιο και να προστατεύσουν τις ειρηνευτικές δυνάμεις, μετά τον θάνατο τριών στρατιωτικών της στον Λίβανο.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδικάζει ο ΟΗΕ τις επιθέσεις κατά της UNIFIL μετά τον θάνατο Ινδονήσιων κυανόκρανων

Δύο Ινδονήσιοι κυανόκρανοι της UNIFIL σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν από έκρηξη οχήματος κοντά στη Bani Hayyan, όπως ανακοίνωσε ο Ζαν Πιερ Λακρουά. Άγνωστη παραμένει η αιτία της έκρηξης. Εκφράστηκαν συλλυπητήρια.