ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επίσημη χειραψία αξιωματούχων
Ελληνοσαουδαραβική διπλωματική συνάντηση με επίσημη χειραψία μεταξύ αξιωματούχων σε τελετουργικό περιβάλλον.

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας την Πέμπτη

Ο Γ. Γεραπετρίτης συναντά αύριο τον ΥΠΕΞ Σ. Αραβίας. Στις 16:00 θα υπογραφεί συμφωνία για απαλλαγή βίζας σε διπλωματικά διαβατήρια, ενώ στις 17:30 θα ακολουθήσουν δηλώσεις Τύπου μετά τις διευρυμένες συνομιλίες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη 14 Μαΐου, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud. Η συνάντηση προγραμματίζεται για τις 3:30 μ.μ. και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 4:00 μ.μ. θα προηγηθεί η υπογραφή της διμερούς Συμφωνίας για την Απαλλαγή Υποχρέωσης Θεώρησης Εισόδου για κατόχους Διπλωματικών, Υπηρεσιακών και Ειδικών Διαβατηρίων. Στις 5:30 μ.μ. οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ανσαραλά: Πλήγμα σε αεροδρόμιο του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία

Το κίνημα ανταρτών Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσε ότι έπληξε το αεροδρόμιο του Ριάντ και εγκαταστάσεις της ARAMCO και του στρατού στη Σαουδική Αραβία. Τουρκία και Πακιστάν θα αναπτύξουν στρατεύματα λόγω αμοιβαίας συμφωνίας άμυνας.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Χτυπήματα Ανσαραλά σε αεροδρόμιο Ριάντ και διυλιστήριο ARAMCO στη Σ. Αραβία

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν επιθέσεις με drones και πυραύλους σε στόχους στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Ριάντ, διυλιστηρίου της ARAMCO και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο νότο.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία επιδιώκει διπλωματική λύση στη διαμάχη Σ. Αραβίας-Χούθι

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν ανακοίνωσε ότι οι εργασίες για τη θεσμική συγκρότηση της αμυντικής συμμαχίας της Μέκκας ολοκληρώνονται, μετά από συνεδρίαση στο Ριάντ λόγω της κρίσης στην Υεμένη και των επιθέσεων των Χούθι.
Θωρακισμένα οχήματα Υεμένης
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία

Τουρκία και Πακιστάν θα στείλουν στρατό στη Σαουδική Αραβία, με βάση το Σύμφωνο της Μέκκας, λόγω των επιθέσεων των Χούθι. Το σύμφωνο προβλέπει αμοιβαία άμυνα σε περίπτωση επίθεσης σε κάποια από τις τρεις χώρες.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Προειδοποίηση Χούθι για κίνδυνο στον εναέριο χώρο Σ. Αραβίας

Οι Χούθι προειδοποίησαν τις αεροπορικές εταιρείες ότι ο εναέριος χώρος της Σαουδικής Αραβίας είναι επικίνδυνος, λόγω επιθέσεων από κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ριάντ. Η Σαουδική Αραβία δεν σχολίασε.
Ρουκέτα σε εκτόξευση
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση κυβερνητικών δυνάμεων στη Σαναά, υπό έλεγχο των Χούθι

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης, με υποστήριξη Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσαν στρατηγική επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας Σαναά, που ελέγχουν οι Χούθι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Ματζίντ αλ-Ναζίλι στο Χ.