ΓΔ: 2600.65 -1.63% Τζίρος: 95.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:47:37
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο

Σδούκου: Το κόμμα Καρυστιανού ανακυκλώνει αντισυστημικά αφηγήματα

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, σχολίασε ότι το νέο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού βασίζεται σε γενικές ιδέες, συνωμοσιολογία και λαϊκισμό, χωρίς να παρουσιάζει ουσιαστική πολιτική πρόταση για τη χώρα.

Για την ίδρυση του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε συνέντευξή της στον Σκάι. Τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή πολιτική πρόταση και όχι από ανακύκλωση δοκιμασμένων αντισυστημικών αφηγημάτων.

Η κ. Σδούκου σημείωσε πως «η παρουσίαση των κομμάτων κινείται μόνο στον αστερισμό της επικοινωνίας και των πανηγυριών με περιστέρια, φανέλες της Μπαρτσελόνα», επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα «θα πάμε στην ουσία της πολιτικής» και «εκεί θα μετρηθούμε όλοι».

Αναφερόμενη ειδικότερα στην παρουσίαση της κ. Καρυστιανού, σχολίασε ότι «ήταν μια γενική έκθεση ιδεών πασπαλισμένη με συνωμοσιολογία, αντισυστημισμό, ακροδεξιό λόγο, λαϊκισμό» και πως «τα έβαλε στο μπλέντερ και έβγαλε το κόμμα που παρουσιάστηκε χθες» χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση για το μέλλον.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπογράμμισε πως «αν ήμασταν στο 2011, θα ακούγαμε όσα χθες ειπώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος με τους πιο ακραίους των "αγανακτισμένων". Αν ήμασταν στο 2015, θα τα έλεγαν όσοι υποστήριζαν με φανατισμό τον κ. Τσίπρα. Σήμερα βλέπουμε αυτή τη ρητορική να επιστρέφει και αυτό είναι προβληματικό».

«Η γέννηση έγινε πολύ καιρό πριν»

Η κ. Σδούκου επεσήμανε ότι «η γέννηση έγινε πολύ καιρό πριν, όταν το ΠΑΣΟΚ έλεγε για χαμένα βαγόνια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ περιέφερε όλες τις συνωμοσίες δεξιά και αριστερά για εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα τραγικό δυστύχημα και όταν όλοι μαζί υιοθετούσαν την ξυλολιάδα που ξεκίνησε ο Βελόπουλος, όταν υπέγραφαν όλοι μαζί με την Κωνσταντοπούλου». 

Κατά την ίδια, «όταν επένδυσαν πάνω στις θεωρίες συνωμοσίας, νομίζοντας ότι έτσι θα καταφέρουν να ρίξουν την κυβέρνηση, τελικά αυτό που νόμιζαν ότι θα εργαλειοποιούσαν δημιούργησε κόμμα και το βρίσκουν μπροστά τους».

Η κυβερνητική απάντηση

Αντιπαραβάλλοντας την κυβερνητική δράση με την αντιπολιτευτική ρητορική, η κ. Σδούκου τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την υλοποίηση του έργου της, κάνει τη δουλειά της. Ανανεώνει τον στόλο στα λεωφορεία, εντάσσει τους νοσηλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά, εγκαινιάζει μουσεία, όπως έκανε χθες ο Πρωθυπουργός».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως απέναντι στα νέα κόμματα και το νέο κύμα δημαγωγίας, η κυβέρνηση απαντά συνεχίζοντας «τη δουλειά μέχρι το τέλος της θητείας μας, όχι μόνο γιατί αυτή είναι η εντολή που έχουμε λάβει από τους πολίτες, αλλά και γιατί η καλύτερη απάντηση απέναντι στον λαϊκισμό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας: Η ΕΕ πρέπει να απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις σε Ελλάδα-Κύπρο

Ο Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου από την Τουρκία απαιτεί ισχυρή ευρωπαϊκή απάντηση και ενότητα στην προάσπιση των δικαιωμάτων των κρατών μελών.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Παράνομο και αναποτελεσματικό το Τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η Αλ. Σδούκου της ΝΔ χαρακτήρισε παράνομο και ανυπόστατο το τουρκολιβυκό μνημόνιο, τονίζοντας πως Ελλάδα και ΕΕ το καταδικάζουν. Υπογράμμισε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην εφαρμοστεί το μνημόνιο και να υπάρξει κοινή αντίδραση.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Μ. Λαζαρίδης επιτίθεται χυδαία στη Ν. Γιαννακοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Μακάριο Λαζαρίδη για "χυδαία προσωπική επίθεση" στη Νάντια Γιαννακοπούλου σε τηλεοπτικό πάνελ, θεωρώντας υπεύθυνο για το κλίμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τη ΝΔ για τη στάση τους.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο, νέα "επιτυχία" Μητσοτάκη στην εξωτερική

Η Πόπη Τσαπανίδου στηλιτεύει ειρωνικά τη στάση της κυβέρνησης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, κάνοντας λόγο για σοβαρό φιάσκο της εξωτερικής πολιτικής και αδράνεια ως προς την παραπομπή της διαφοράς στη Χάγη.
Βάλντις Ντομπρόβσκις οικονομολόγος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντομπρόβσκις: Θετική η αξιολόγηση της Ελλάδας από την ΕΕ

Ο Επίτροπος Οικονομικών Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι η Ελλάδα έλαβε θετική αξιολόγηση για το αίτημά της σχετικά με μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία στην ενέργεια και εκκρεμεί μόνο η τελική έγκριση από το Συμβούλιο.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Να μη γίνουν τα αδιέξοδα ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ αδιέξοδα της χώρας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής ηρεμίας στην Ελλάδα και σχολίασε πως τα γεγονότα στη Γαλλία πρέπει να μας προβληματίσουν, αλλά η Ελλάδα έχει ωριμάσει και δεν κινδυνεύει από παρόμοια αναταραχή.