ΓΔ: 2567.49 -0.09% Τζίρος: 23.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:15:37
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία

Κοζάνη: Στην κηδεία της Βάγιας Νέστορα παρευρέθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός εισήλθε στον ναό, όπου βρίσκονταν τα αδέρφια της Βάγιας Νέστορα, ο σύζυγός της Παναγιώτης, θύμα της ίδιας επίθεσης, και αργότερα έφτασε η κόρη της Αφροδίτη, που έλαβε εξιτήριο για να παραστεί στην τελετή.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία της Βάγιας Νέστορα, μητέρας της πολιτεύτριας της ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα. Η εκλιπούσα έχασε τη ζωή της ύστερα από εμπρηστική ενέργεια στο σπίτι της οικογένειας στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός εισήλθε στον ναό, όπου βρίσκονταν τα αδέλφια της Βάγιας Νέστορα, Γρηγόρης, Ιωάννης και Βασιλική, καθώς και ο σύζυγός της Παναγιώτης, ο οποίος υπήρξε και ο ίδιος θύμα της εμπρηστικής επίθεσης. Λίγο αργότερα έφτασε και η κόρη της, Αφροδίτη Νέστορα, πολιτεύτρια της ΝΔ, η οποία είχε λάβει εξιτήριο με δική της ευθύνη από το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν και αναμένεται να επιστρέψει για να συνεχίσει τη θεραπεία της λόγω των εγκαυμάτων που υπέστη.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο γραμματέας της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής.

Παρουσίες πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων

Στην εξόδιο ακολουθία παρίστανται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Πάρης Κουκουλόπουλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης.

Παρόντες επίσης είναι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Έλενα Ράπτη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος και οι βουλευτές Κοζάνης της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος και Στάθης Κωνσταντινίδης.

Τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εκπροσωπεί η βουλευτής Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα και το ΚΚΕ ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Στολτίδης.

Στεφάνια και συλλυπητήρια

Στεφάνια απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, η ΟΝΝΕΔ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και φίλοι της οικογένειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ευθύνη για τον Μπεκίρη βαραίνει τον κ. Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωσή του, σχολιάζει σκωπτικά την παραίτηση του Μιχάλη Μπεκίρη από διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για την επιλογή του και τα θέματα διαφάνειας που προκύπτουν.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κενή υπόσχεση η δήλωση Μητσοτάκη για το άρθρο 86

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει δηλώσεις της Αλεξάνδρας Σδούκου περί «λαϊκών δικαστηρίων», ρωτώντας αν ο πρωθυπουργός συμφωνεί, ενώ υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε το άρθρο 86 παρά τις δεσμεύσεις για δίκες υπουργών από φυσικούς δικαστές.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρια θέματα ραδιοφώνου και τηλεόρασης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Άγιο Δημήτριο Αττικής για τη γιορτή του πολιούχου, όπου εκκλησιάστηκε και συνομίλησε με κατοίκους. Ο Κ. Τασούλας κάλεσε σε ειρήνη και πρόοδο, ενώ ο Γ. Γεραπετρίτης τίμησε το «όχι» του 1940.
Μιχάλης Χρυσοχιϊδης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τι έγινε στη Μονή Σινά, το καλώδιο, η μεγάλη ψαριά της ΕΛ.ΑΣ. και η ΑΑΔΕ

Στα δίχτυα του ελληνικού FBI η μεγάλη φοροδιαφυγή, η συμφωνία για τη Μονή Σινά, στροφή ΗΠΑ για το τουρκολυβικό, κακά μαντάτα απο πετρέλαιο, ποια εταιρεία εξαγοράζει η Masdar και το στοπ στο Χ του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα.
Μητσοτάκης, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Ριάντ: Συμφωνία για παραμονή των Patriot στη Σαουδική Αραβία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας ότι η Ελλάδα παρατείνει τη παραμονή της πυροβολαρχίας Patriot, στηρίζοντας τόσο την άμυνα της χώρας όσο και την περιφερειακή ασφάλεια στη Μέση Ανατολή.