ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Eξαιρέθηκαν Τζανακόπουλος και Πολάκης από την προανακριτική για τη Novartis

Εξαιρέθηκαν τελικά από την προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο NOVARTIS οι πρώην υπουργοί του Σύριζα, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης με ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ.

Εξαιρέθηκαν τελικά από την προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Δ. Παπαγγελόπουλου -NOVARTIS οι πρώην υπουργοί του Σύριζα, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης με ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα εξαίρεσής τους είχε υποβάλει το ΚΙΝΑΛ με την αιτιολογία οτι θα κληθούν και ως μάρτυρες. Από την άλλη πλευρά η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίξει ότι η «αποβολή» των δύο βουλευτών είναι παράνομη, πως αποτελεί «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Δεν αποδέχεται την απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία ο  Παύλος Πολάκης που θα συνεχίσει, όπως δήλωσε ως μέλος της προανακριτικής επιτροπής.

Γνωμοδότηση την οποία είχε εκδώσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2010 επικαλέστηκαν μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης των καταγγελιών κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, στην αποψινή συνεδρίαση, κατά την οποία συζητείται το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη. Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου που εκδόθηκε το 2010, ανέφερε ότι πρέπει να εξαιρεθούν από μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, πρόσωπα που εξετάστηκαν ως μάρτυρες σε προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και υπουργοί των οποίων οι πράξεις ή παραλείψεις εντάσσονταν στο αντικείμενο διερεύνησης της επιτροπής, Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2010, στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, μετά την αμφισβήτηση εκ μέρους της ΝΔ, της νομιμότητας της συμμετοχής τους στην επιτροπή, οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν επιλέξει για λόγους προσωπικής ευαισθησίας να ζητήσουν την αντικατάστασή τους. Τότε όμως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, είχε κατηγορήσει τη ΝΔ για παρελκυστική τακτική και δικονομική ακροβασία προκειμένου να εμποδιστεί η πλήρης αποκάλυψη της αλήθειας.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δ. Αβραμόπουλος κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis

Ο κ. Αβραμόπουλος είναι το τέταρτο πολιτικό πρόσωπο, κατά σειρά, που καταθέτει για την υπόθεση της Novartis. Στις 5 Ιανουαρίου 2021 καταθέτει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Novartis: Δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου

Η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των αμερικανικών Αρχών και της Novartis διαβιβάστηκε στην προανακριτική Επιτροπή και σε αυτή γίνεται ξεκάθαρο «ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου και κανένα στοιχείο σε βάρος τους».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να διαγράψει Παππά γιατί τα ήξερε όλα

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε υποσχεθεί στον Α. Τσίπρα φυλακίσεις πολιτικών μέσω της κ. Τουλουπάκη, η οποία σταμάτησε την έρευνα για χρηματισμό γιατρών από τη Novartis.