ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
greece-france
Φωτο: Shutterstock

Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΝ της Γαλλίας για την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο

Για την ενίσχυση σε ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μίλησε ο αρχηγός ΓΕΝ της Γαλλίας, Pierre Vandier, με τον Έλληνα ομόλογό του.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΝ της Γαλλίας ναύαρχος Pierre Vandier, ύστερα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη.

Κατά την επίσκεψη, επισημάνθηκε η άριστη συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού των δύο κρατών και η σημασία της στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως άλλωστε αυτή επιβεβαιώθηκε με την πρόσφατη συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στη Γαλλική Ναυτική Δύναμη TF-473, κατά την επιχείρηση «CLEMENCEAU 21» υπό το γαλλικό αεροπλανοφόρο «CHARLES DE GAULLES». 

Ο Γάλλος αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν  θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας.

Τέλος, να σημειωθεί o αρχηγός ΓΕΝ της Γαλλίας επισκέφθηκε το κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΚΕΠΙΧ), όπου τον υποδέχθηκε ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος, Παναγιώτης Λυμπέρης και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Αρχηγείου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

NATO
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

NATO: Θετική εξέλιξη αποτελεί η αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι «η συνεργασία μεταξύ συμμάχων» είναι «πάντα καλοδεχούμενη», ενώ τόνισε ότι τα κράτη της Ευρώπης θα πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.
Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας

Το απόγευμα αναμένεται η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ θα προηγηθουν οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός, συνάντηση με Μακρόν και επικεφαλής Unesco

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι - Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» που φιλοξενείται στο Λούβρο, ενώ θα έχει και γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της Γαλλίας.