ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Νομοσχέδιο για εξωδικαστική επίλυση διαφορών στην ατζέντα της κυβέρνησης

Υιοθετούνται οι βέλτιστες πρακτικές και τα πιο επιτυχημένα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με τον κ. Τσίαρα πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Σε συνέντευξή του υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών, που φιλοδοξεί να μειώσει τον όγκο της δικαστικής ύλης που συσσωρεύεται στις δικαστικές αίθουσες και καθυστερεί την επίλυση ιδιωτικών διαφορών.

Όπως επισημαίνει πρόκειται για «μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης» και δηλώνει ότι υιοθετούνται οι βέλτιστες πρακτικές και τα πιο επιτυχημένα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών.

Για τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι μπαίνει ένα τέλος «στις νησίδες ανομίας στο κέντρο της Αθήνας», καθώς πλέον η χρήση εκρηκτικών υλών σε συγκεντρωμένο πλήθος ανάγεται σε κακούργημα, το οποίο τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών. Αναφέρει, επίσης, ότι αδικήματα όπως ο βιασμός και η διακίνηση μεταναστών τιμωρούνται, πλέον, με βαριές ποινές, τίθενται αυστηρότερα κριτήρια για την υφ' όρων αποφυλάκιση πολυισοβιτών, ενώ όσοι παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί με δικαστική απόφαση τιμωρούνται πλέον με αυστηρές ποινές.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρεται, επίσης, στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια σημειώνοντας ότι αίρονται οι δυσλειτουργίες που καθυστερούν την αναδιάρθρωσή τους και δίνεται μια ανάσα στους χιλιάδες δανειολήπτες που σήμερα δεν μπορούν να «κουρέψουν» τα δάνειά τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Salmas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελίες για παρέμβαση Σαλμά στη Δικαιοσύνη - Διαψεύδει ο βουλευτής

Σάλος έχει προκληθεί από τις καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων περί παρέμβασης του Μάριου Σαλμά στη δικαιοσύνη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά άμεση αποπομπή του βουλευτή. Διαψεύδει ο κ. Σαλμάς χαρακτηρίζοντας παρεξήγηση την επικοινωνία με τον κ. Σεβαστίδη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Αυστηρότερες ποινές για σεξουαλική κακοκοποίηση, γυναικοκτονίες

Με τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου, εκσυγχρονίζεται η Ποινική Δικαιοσύνη και αναβαθμίζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη, να την εκσυγχρονίσουμε

Όπως εξήγησε ο υπουργός, «πρέπει να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη, να την εκσυγχρονίσουμε και να δώσουμε στους Έλληνες πολίτες το πραγματικό αίσθημα ασφάλειας για τη λειτουργία της».
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πολιτική δικαιοσύνη

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον χώρο της δικαιοσύνης είναι η καθυστέρηση στην απονομή της, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας για να υπογραμμίσει ότι η πιλοτική δίκη θα αντιμετωπίσει μερικώς το πρόβλημα.
keramews, ypourgeio paideias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία των εκπαιδευτικών από την Κεραμέως

Την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι καθηγητές. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου που είχε κρίνει παράνομη την απεργία-αποχή.