ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
Ο υπουργός Νίκος Δένδιας μιλά σε επίσημη εκδήλωση στην Αθήνα.

Στο Μπαχρέιν συναντήθηκε με τρεις Άραβες ομολόγους του ο Ν. Δένδιας

Κατά την παραμονή του στο Μπαχρέιν από σήμερα έως τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με υψηλούς αξιωματούχους του Μπαχρέιν.

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στο Mπαχρέιν, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τους ομολόγους μου της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Ιράκ και τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου A.A.Gheit.

Κατά την παραμονή του στο Μπαχρέιν από σήμερα έως τη Δευτέρα, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει το ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue» και θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με υψηλούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, σήμερα, στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue» προβλέπεται να συναντηθεί επίσης με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Ειάλ Χουλάτα (Eyal Hulata).

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί (Masrour Barzani) και στη συνέχεια με τον Ιορδανό ομόλογό του 'Αιμαν Σαφάντι (Ayman Safadi).

Επίσης, αύριο θα συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου φόρουμ «Manama Dialogue» (19-21 Νοεμβρίου 2021) και, ειδικότερα, στη συζήτηση με θέμα «Conflict Termination in the Wider Region».

Τη Δευτέρα προγραμματίζεται να έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τον ομόλογό του Αμπντελατίφ μπιν Ρασίντ Αλζαγιάνι (Abdullatif bin Rashid Alzayani). Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις διμερείς σχέσεις, εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, περιοχή του Κόλπου και Λιβύη, καθώς και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να γίνει δεκτός από τον διάδοχο του θρόνου και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν πρίγκιπα Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα (Salman bin Hamad Al Khalifa).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Πρόταση για συμφωνία drone στην επίσκεψή του στο Μπαχρέιν

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε στο Μπαχρέιν με τον βασιλιά αλ-Χαλίφα, προτείνοντας συμφωνία για drones. Δήλωσε πως η Ουκρανία θέλει να μοιραστεί την εμπειρία της στην άμυνα και να βοηθήσει στην ασφάλεια του Μπαχρέιν.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι έφτασε στο Μπαχρέιν εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ο Ζελένσκι έφτασε στο Μπαχρέιν για συνομιλίες με θέμα τη συνεργασία στην ασφάλεια, σύμφωνα με ουκρανό αξιωματούχο. Η επίσκεψή του σχετίζεται με αιτήματα κρατών του Κόλπου για βοήθεια κατά ιρανικών drones μετά τα πρόσφατα πλήγματα.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Ο όρος «Τουρκικά Στενά» αντίθετος με τη Σύμβαση Μοντρέ

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη θαλάσσια ασφάλεια, η Ελλάδα απάντησε στη δήλωση του Τούρκου αντιπροσώπου, που αναφέρθηκε στα «Τουρκικά Στενά» και στη Σύμβαση του Μοντρέ για τη ρύθμισή τους.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μανάμα αφαιρεί την υπηκοότητα 69 ατόμων για στήριξη στις επιθέσεις Ιράν

Το Μπαχρέιν αφαίρεσε την υπηκοότητα 69 ατόμων επειδή, σύμφωνα με τις αρχές, υποστήριξαν τις εχθρικές ενέργειες του Ιράν ή συνεργάστηκαν με ξένα συμφέροντα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση στις 16/4 μετά τα βέτο Ρωσίας-Κίνας για Μ. Ανατολή

Επίσημη συνεδρίαση του ΟΗΕ συγκαλείται στις 16 Απριλίου 2026, μετά το βέτο Ρωσίας και Κίνας στο ΣΑ, για το ψήφισμα Μπαχρέιν σχετικά με τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ, βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης.