ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΚΥΣΕΑ: Νέοι αρχηγοί σε Πολεμική Αεροπορία και Πυροσβεστικό Σώμα

Ο Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς είναι ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Επίσης αντικαταστάθηκε και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) που συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την τοποθέτηση του Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, καθώς ο μέχρι σήμερα Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης αποστρατεύτηκε αυτεπαγγέλτως, καθώς ολοκλήρωσε τη θητεία του με τρία χρόνια.

Την παράταση της θητείας τους για ένα ακόμα χρόνο τόσο του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση όσο και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δεν κρίνεται φέτος, καθώς η θητεία του είναι «κλειστή» τριετούς διάρκειας. 

Ο νέος Αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς ήταν ο μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, στην θέση του οποίου και θα τοποθετηθεί ο Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας.

Ωστόσο οι σημερινές κρίσεις του ΚΥΣΕΑ δεν ήταν εντελώς «αναίμακτες» καθώς αποστρατεύτηκε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης και έγινε η επιλογή του Αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως Αρχηγού.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

  • Την παράταση της θητείας του Αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.
  • Την παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.
  • Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).
  • Την επιλογή του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
  • Την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.
  • Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.
  • Την επιλογή του Αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stayros Kalafatis-ND-Thessaloniki
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Καλαφάτης: Η Αλεξανδρούπολη πρωταγωνιστεί σε γεωπολιτικό και ενεργειακό επίπεδο

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης χαρακτήρισε σοβαρά αναβαθμισμένη γεωπολιτικά και ενεργειακά την Αλεξανδρούπολη, μετά την σημερινή παρέλαση για την απελευθέρωση της Θράκης το 1920.
Kyvernisi, Oikonomou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Απόλυτα λανθασμένη η στάση Τσίπρα στη συμφωνία με Γαλλία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας με τις αγκυλώσεις, τις εμμονές, τις ψευδαισθήσεις του είναι απέναντι σε μία συμφωνία που αποτελεί πρώτα και πάνω απ' όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι κυρώσεις να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου και ανέδειξε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Συμμαχία επέδειξε ενότητα, ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.