ΓΔ: 2492.2 0.18% Τζίρος: 260.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Απαραίτητη η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της χώρας σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, στα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΔΕΠΑΝ.

«Δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη στη χώρα μας χωρίς ενεργό συμμετοχή και παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σήμερα, στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ).

Ο υπουργός πρόσθεσε στην ομιλία του ότι υπάρχουν έργα που μπορεί να γίνονται σε τοπικό επίπεδο και να είναι μικρής εμβέλειας, υπάρχουν έργα που χρειάζονται συνεργασία μεταξύ των δήμων, «υπάρχει, όπως είπε, και μία λογική προσπάθεια να ενώσουν κάποιοι τις δυνάμεις τους για να ανταγωνίζονται εκείνους που συνήθως παίρνουν την μερίδα του λέοντος, το οποίο είναι λογικό σε ένα χώρο. Όπως είναι λογικό και οι υπόλοιποι να μπορούν να εντείνουν τη συνεργασία τους».

Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά προτεραιότητα θα είναι στη διάθεση του δικτύου, η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), «για να κάνουμε γρήγορα τις τεχνικές μελέτες που θα χρειάζονται ώστε να απορροφούμε πόρους για έργα είτε από το ΕΣΠΑ είτε από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Υπενθυμίζεται ότι το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη - Δ.Ε.Π.ΑΝ. (www.depan.eu) ιδρύθηκε το 2015 και σήμερα αριθμεί 40 μέλη οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και την Ευρώπη, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Σισμανόγλειο μετά τη φωτιά στο νοσοκομείο

Ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, μεταβαίνει στο Σισμανόγλειο όπου εκδηλώθηκε φωτιά τα ξημερώματα σε θάλαμο της Α΄ Παθολογικής. Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, οι ασθενείς απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το ΕΣΥ πυλώνας κοινωνικής δικαιοσύνης, όχι εργαλείο προπαγάνδας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, με πολίτες να πληρώνουν ιδιωτικές υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δημόσια, ενώ επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας και στήριξης των εργαζομένων.
Άτομα των τραπεζών σε προσφορά ελικοπτέρου
ESG

Δύο νέα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ από δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

Στο ΕΚΑΒ παραδόθηκαν δύο υπερσύγχρονα ελικόπτερα Leonardo AW139, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, παρουσία του Υπουργού Υγείας. Τα ελικόπτερα θα ενισχύσουν τις αεροδιακομιδές σε όλη τη χώρα.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ό. Μαρκογιαννάκη: Θα καλύψετε ξανά τον συκοφάντη σύμβουλό σας, κ. Γεωργιάδη;

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη διαψεύδει ως ψευδείς τους ισχυρισμούς πως το ΠΑΣΟΚ δεν στήριξε την ένταξη νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά, και καλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη να σταματήσει να καλύπτει τον σύμβουλό του για παραπληροφόρηση.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Μείωση λίστας αναμονής 98% στα δωρεάν χειρουργεία

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως έως τις εκλογές του 2027 οι αναμονές για μη επείγοντα χειρουργεία άνω των 4 μηνών θα έχουν μηδενιστεί, ενώ ήδη οι λίστες μειώθηκαν κατά 98% χάρη στο πρόγραμμα δωρεάν απογευματινών χειρουργείων.