ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
skertsos
Φώτο: Menelaos Myrillas/ SOOC

Σκέρτσος: Έγινε πράξη ο Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης

Η αφορμή για αυτό, δόθηκε μετά τον πρόωρο όσο και άδικο χαμό του 21χρονου Θεοφάνη - Ερμή Θεοχαρόπουλου, πέρυσι τον Φεβρουάριο στα Τζουμέρκα.

Πράξη κάνει η κυβέρνηση τη δέσμευσή της, προ 6μήνου, για τη δημιουργία δικτύου εναέριας έρευνας και διάσωσης, απολύτως αναγκαίου ιδίως στις περιπτώσεις ατυχημάτων στις ορεινές περιοχές της χώρας. Η αφορμή δόθηκε μετά τον πρόωρο όσο και άδικο χαμό του 21χρονου Θεοφάνη - Ερμή Θεοχαρόπουλου, πέρυσι τον Φεβρουάριο στα Τζουμέρκα. Το ιστορικό της υπόθεσης, αλλά και τη δράση, σήμερα, της κυβέρνησης παραθέτει ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πριν 6 μήνες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τη δέσμευση απέναντι στους γονείς του Ερμή, Γιάννη Θεοχαρόπουλο και Μαρίνα Αναστασίου, να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο εναέριας έρευνας και διάσωσης - σαν αυτά που υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ανεπτυγμένο ορεινό τουρισμό και αθλητικές δραστηριότητες βουνού - με σκοπό την πρωτογενή διακομιδή τραυματιών και ασθενών από δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας σε δομές υγείας.

Η δέσμευση αυτή γίνεται σήμερα πράξη με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δημιουργία αυτού του μηχανισμού με 6 βάσεις ετοιμότητας και άμεσης απόκρισης, και εύρος κάλυψης όλη την επικράτεια εντός 45' από Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, 'Ακτιο και Ανδραβίδα. Ο μηχανισμός αυτός φέρει το όνομα «Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος» στη μνήμη του πρόωρα χαμένου παλικαριού. Θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο πτητικό και παραϊατρικό προσωπικό και εναέρια μέσα για να παρέχει συνδρομή από αέρος στις χερσαίες δυνάμεις του ΕΚΑΒ ώστε συνεργατικά να έχουμε την ταχύτερη δυνατή απόκριση με σκοπό τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών». Και η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας, σε πιο προσωπικό τόνο, καταλήγει: «Γιάννη και Μαρίνα σας ευχαριστούμε. Με τον βουβό σας πόνο και την περήφανη στάση σας μας θυμίζετε καθημερινά ότι ο άνθρωπος που νιώθει τον δικό του πόνο είναι ακόμη ζωντανός, όμως ο άνθρωπος που νιώθει τον πόνο του άλλου είναι άνθρωπος. Και χάρη σε εσάς γινόμαστε όλοι πιο ανθρώπινοι».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kyriakos Mitsotakis, Kiriakos Mitsotakis, Kivernisi, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σύντομα θα έρθουν περισσότερα καλά νέα για την οικονομία

Ο πρωθυπουργός σχολίασε σε ανάρτησή του δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρεται στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο επισημαίνεται ότι η ανάκαμψη επικυρώνεται από το χαμηλό κόστος δανεισμού της οικονομίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

O πρωθυπουργός θα επιδιώξει συντονισμό με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς καμιά από τις χώρες και πολύ περισσότερο η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα εκεί που βρισκόταν κατά την κρίση χρέους.
Maximou-KYSEA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Μύκονο: Κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου

Μεταβαίνει στο νησί μικτό κλιμάκιο από Επιθεωρητή Δόμησης, Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Διαρκής συνεργασία Ελλάδας - ΕΕ για τους σιδηροδρόμους

O υπουργός συναντήθηκε με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, με την Επίτροπο Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν και με το Διευθυντή του γραφείου της Προέδρου της Επιτροπής, Μπγιόρν Σέϊμπερτ.