ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: ΑΠΕ

Γεωργιάδης: Αύξηση τιμής πετρελαίου σήμερα δεν δικαιολογείται

Συνέντευξη στην εκπομπή «Απευθείας» παραχώρησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στην εκπομπή «Απευθείας» και τους δημοσιογράφους, κ. Μάριον Μιχελιδάκη και κ. Κώστα Λασκαράτο, στην ΕΡΤ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας: 

Για τις τιμές στα καύσιμα: 
- «Tα συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή έχουν από το πρωί στρέψει τους ελέγχους τους σε πρατήρια καυσίμων, έτσι ώστε να μην έχουμε αυξήσεις πολύ μεγαλύτερες από ό,τι δικαιολογεί η αύξηση διεθνώς της τιμής του πετρελαίου. Αύξηση τιμής σήμερα δεν δικαιολογείται. Τα αποθέματα πετρελαίου που έχει η χώρα έχουν αγοραστεί στις παλαιότερες τιμές».

-«Η Κυβέρνηση παρακολουθεί τα διεθνή γεγονότα. Ευχόμαστε ότι όλα θα πάνε καλά, θα αποκλιμακωθεί η διεθνής ένταση και θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα.  Το παρακολουθούμε στενά. Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα μείνουμε από πετρέλαιο».

Για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ' οίκον”:
«Το ενδιαφέρον ήταν πραγματικά πάρα πολύ μεγάλο, μεγαλύτερο απ’ ότι αναμέναμε. Εξετάζουμε αν μπορούμε να βρούμε επιπλέον χρήματα για να ενταχθούν περισσότεροι στο πρόγραμμα». 

Για τη Novartis: 
-«Kάθε πρόβλεψη προτού έρθει ο φάκελος στη Βουλή για να τον διαβάσουμε θα ήταν “Πολάκειος συμπεριφορά”, από την οποία θέλω να έχω μεγάλη απόσταση. Όπως εγώ διαμαρτυρόμουν για την καταπάτηση των δικών μου συνταγματικών δικαιωμάτων από την προηγούμενη Κυβέρνηση δεν θέλω να κάνω το ίδιο σε πολιτικούς μου αντιπάλους εάν και εφόσον φαίνεται ή υπάρχει υπόνοια ή αποχρώσες ενδείξεις εμπλοκής τους σε αυτήν τη σκευωρία».
-«Σκευωρία υπάρχει σε κάθε περίπτωση. Πρέπει να μου απαντηθεί το ερώτημα γιατί ένας ή δύο άγνωστοι σε εμένα άνθρωποι ξύπνησαν μια μέρα και πήγαν σε μια εισαγγελέα - που τους έδωσε και προστασία- και είπαν τέτοια τερατώδη ψεύδη; Προφανώς και αυτό πρέπει να διερευνηθεί. Το εργαλείο, ο ρυθμός και ο τρόπος είναι κάτι που θα αποφασιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία αφού διαβάσουμε τα στοιχεία».
-«Η Βουλή είναι ο μόνος χώρος που έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίσει αν αυτές οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν ή όχι. Εγώ δεν εκδίδω καταδικαστική απόφαση για κανέναν».

Για τα δημοσιεύματα περί δήθεν δύο τάσεων στη Ν.Δ:
«Όσο και να θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, και το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, να παρουσιάζει ο ίδιος ή ο φιλικός του Τύπος τη Νέα Δημοκρατία εσωτερικά σπαρασσόμενη, σας διαβεβαιώ ότι κάνουν μεγάλο λάθος».

Για το ποιες επιχειρήσεις θα μπορούν να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο:
«Για ποιο λόγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν επέτρεπε, για παράδειγμα, σε επιχειρήσεις  μαρμάρου, που εξάγουν ακόμη και το 90% της παραγωγής τους, έχουν χιλιάδες εργαζόμενους και φέρνουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, να υποβάλλουν αίτηση στον αναπτυξιακό νόμο ώστε να επιδοτηθούν για την ανανέωση του μηχανολογικού τους εξοπλισμού; Εμείς ως Κυβέρνηση θα δώσουμε την ευκαιρία σε επιχειρήσεις που έχουν όραμα να παράξουν θέσεις εργασίας, να κάνουν αίτηση υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο».

Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι υψηλοί μισθοί φέρνουν την ανάπτυξη:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν φέρνει η ανάπτυξη τους υψηλούς μισθούς αλλά οι υψηλοί μισθοί την ανάπτυξη. Και εγώ θέτω ως Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων ένα απλό ερώτημα στον κύριο Τσίπρα και στην κυρία Αχτσιόγλου. Αν αύριο το πρωί νομοθετήσουμε 5.000 ευρώ ως βασικό μισθό, θα αναπτυχθεί η οικονομία μας ή θα χρεωκοπήσουν όλες οι επιχειρήσεις; Οι μισθοί πρέπει να είναι σε αρμονία με την ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας. Όλοι θέλουμε να υπάρξει αύξηση των μισθών εννοείται, το ερώτημα όμως είναι από πού θα προέλθουν τα χρήματα για ν’ αυξηθεί ο μισθός μας; Από ένα νόμο που θα ψηφίσει ένας πρωθυπουργός και που τελικά θα οδηγήσει την οικονομία στη χρεωκοπία ή επειδή θ’ αυξηθεί η παραγωγικότητα και θα πάρει ο καθένας το μερίδιό του απ’ το κέρδος της χώρας;»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα γίνεται ο αγαπημένος τόπος των επενδυτών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει έμπρακτα και με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης την εγχώρια παραγωγή, υπογράμμισε ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α.Γεωργιάδης, μιλώντας στο πλαίσιο επίσκεψης στην βιομηχανία σχολικών ειδών Θ.Κ.Σκαγιάς ΑΒΕΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Γεωργιάδης: Θα έρθουν επενδύσεις 5 δισ. ευρώ από την Pfizer

Ο υπουργός χαρακτήρισε ακόμη ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer επέλεξε την πόλη για να ιδρύσει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την τεχνητή νοημοσύνη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του αναπτυξιακού νόμου η επιτάχυνση των επενδύσεων

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως το νέο νομοσχέδιο έχει σκοπό να επιταχύνει την οικονομική δραστηριότητα της χώρας αφαιρώντας γραφειοκρατία.