ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Mitsotakis-Skaramagkas
Φωτο: SOOC

Μητσοτάκης: H χώρα μας σήμερα στέκεται ως πυλώνας σταθερότητας

«Τιμούμε πρωτίστως αυτούς, οι οποίοι δεν γύρισαν ποτέ πίσω στις οικογένειές τους, σε ένα ζεστό σπίτι ή έστω για μία αξιοπρεπή κηδεία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Ημέρα μνήμης τιμής και υπερήφανειας  η σημερινή και σκέψη μας γυρίζει 83 χρόνια πίσω σε αυτούς που είπαν το μεγάλο όχι, στα νέα παιδιά που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Τιμούμε πρωτίστως αυτούς, οι οποίοι δεν γύρισαν ποτέ πίσω στις οικογένειές τους, σε ένα ζεστό σπίτι ή έστω για μία αξιοπρεπή κηδεία», συνέχισε ο πρωθυπουργός. «83 χρόνια μετά η χώρα μας στέκεται ως πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη γειτονιά», πρόσθεσε στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας ισχυρές εγγυώνται την αποτρεπτική μας ισχύ, αλλά βέβαια η αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων δυνάμεων έχει σαφείς προϋποθέσεις. Μία ισχυρή  οικονομία ισχυρές και σταθερές συμμαχίες και κυρίως την ενότητα του ελληνικού λαού. Αυτή την ενότητα η οποία επιδείχθηκε με τόσο αυταπάρνηση πριν από 83 χρόνια και πρέπει να αποτελεί πάντα τον οδηγό για το μέλλον και για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία και θα εξέρχεται από κάθε κρίση ισχυρότερη. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους», κατέληξε. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κάναμε έξοδο από τη μιζέρια προς μια Ελλάδα με υψηλές απαιτήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Μεσολόγγι για τα 200 χρόνια από την Έξοδο, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας και της πολιτικής ωριμότητας για τη «νέα έξοδο» της Ελλάδας και αναφερόμενος στο παράδειγμα αλληλεγγύης των Μεσολογγιτών.
Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου βενζίνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο Μ. Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας Fuel Pass για τη βενζίνη

Από τη Μεγάλη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα Fuel Pass για επιδότηση βενζίνης, με 50-60€ για αυτοκίνητα και 30-35€ για μηχανές. Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν εισόδημα ως 25.000€ ή 35.000€ για οικογένειες, καλύπτοντας το 75% των οδηγών.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται τηλεοπτική παρέμβαση Μητσοτάκη αύριο για ΟΠΕΚΕΠΕ - βαθύ κράτος

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως οι εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ επιβάλλουν αποφασιστική σύγκρουση με το βαθύ κράτος. Όπως δήλωσε θα υπάρξει αύριο αναλυτικό τηλεοπτικό του μήνυμα για το θέμα.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Μόνη λύση οι εκλογές απέναντι σε ένα επικίνδυνο καθεστώς

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει την εξουσία, τονίζοντας ότι το μόνο δημοκρατικό διέξοδο είναι οι εκλογές, ενώ επικρίνει τη διαφθορά και τον πελατειασμό στη ΝΔ.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χρειάζεται νέο ξεκίνημα κατά του «Βαθέος Κράτους» μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Υπογράμμισε ότι τα διδάγματα της υπόθεσης αποτελούν «νέα αφετηρία για δυναμικότερη αντιπαράθεση της Πολιτείας με το “Βαθύ Κράτος”». Αναφέρει ότι αύριο θα υπάρξει αναλυτική τηλεοπτική τοποθέτηση του για το ζήτημα.
Ορκωμοσία αξιωματούχων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν οι νέοι Υπουργοί της Κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου και του Πρωθυπουργού, ορκίστηκαν σήμερα οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευάγγελος Τουρνάς και Μακάριος Λαζαρίδης σε νέες υπουργικές θέσεις από τον Επίσκοπο Σκιάθου Ιωάννη.