ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημέρωση από τις εταιρείες για τις παραβάσεις πρατηρίων απαιτεί η ΑΑΔΕ

Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων ή προϊόντων διυλιστηρίου υποχρεούνται να ενημερώνουν την ΑΑΔΕ αν κάποιο πρατήριο έχει πραγματοποιήσει παραβάσεις. Η εντολή της ΑΑΔΕ προς τις εταιρείες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαγεωργίου: Ενδεχομένως η τιμή της βενζίνης να φτάσει τα 2 ευρώ

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΑΠΕΚ, η ανασφάλεια στο διεθνές πεδίο αφήνει το περιθώριο να ανέβουν οι τιμές σε απρόσμενα επίπεδα καθώς οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο γεγονός πυροδοτεί την ανασφάλεια της αγοράς και εκτοξεύσει τις τιμές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάρτι παραβατικότητας στα καύσιμα, οι ποινικοί ελέγχουν την αγορά

Ελλειμματικές παραδόσεις, νοθεία και λαθρεμπόριο στην ημερήσια διάταξη. Οι παραβατικοί πωλούν κάτω του κόστους και οι υπόλοιποι πρατηριούχοι ασφυκτιούν. Ολοκληρωμένο σύστημα εισροών - εκροών ζητούν οι εταιρείες εμπορίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μηδενικά κέρδη ή ζημιές από τα βενζινάδικα για τις εταιρείες εμπορίας

Στα αεροπορικά καύσιμα και τις διεθνείς πωλήσεις στηρίζονται οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων. Υψηλά επιτόκια και ανάγκες επενδύσεων σε σύγχρονα πρατήρια δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας για τους «μικρούς» του κλάδου.
oil-thermansi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι βενζινοπώλες

Να παραμείνει μέχρι τις 30 Απριλίου 2023 η κρατική επιδότηση ύψους 0,20 ευρώ στην αντλία, καθώς οι ραγδαίες διακυμάνσεις των τιμών εντείνουν την ανασφάλεια και καθιστούν αναγκαία μια σταθερή στήριξη για τους καταναλωτές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 10.000 ευρώ σε δυο πρατήρια βενζίνης σε Αττική και Σκόπελο

Τα πρατήρια σε έλεγχο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας σε αμόλυβδη βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πανελλαδική συγκέντρωση πρατηριούχων για τα προβλήματα της αγοράς καυσίμων

Πανελλαδική συγκέντρωση πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων διοργανώνει η Ομοσπονδία του κλάδου προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα της αγοράς καυσίμων, ενόψει και της έναρξης της περιόδου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου.