ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:44:29 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Ellada, Greece, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας και οι επτά προκλήσεις στην οικονομία

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει το νέο οικονομικό επιτελείο: από την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, ως την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και τις μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή σε δημοσιονομική πειθαρχία, πλεονάσματα άνω του 2% από το 2024

Σταδιακή κλιμάκωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που θα φτάσουν ως το 2,5% το 2026, προβλέπει το πρόγραμμα που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι προβλέψεις για ανάπτυξη, πληθωρισμό και ανεργία.
GDP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζουν προς το καλύτερο οι προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό

Οι νέοι στόχοι στο μεσοπρόθεσμο που κατατίθεται στην Κομισιόν την Παρασκευή: στο 2,3% ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος, ενώ μειώνεται στο 4,5% η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό. Πρωτογενές πλεόνασμα 2% το 2024 και 2,2% από το 2025.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλεόνασμα από το 2022 στον προϋπολογισμό, εντυπωσιακή μείωση του χρέους

Τα στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ - Eurostat επιβεβαιώνουν ότι το 2022 ο προϋπολογισμός έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 0,1%, ενώ κατά 23,3% μειώθηκε το δημόσιο χρέος χάρη στην εκτίναξη του ονομαστικού ΑΕΠ κατά 14,5%.
Metrita, Xrimata, Cash, Money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκπληξη 3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό, στα ύψη το πρωτογενές πλεόνασμα

Εντυπωσιακή αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 12,4% πάνω από τον στόχο. Στα 3,07 δισ. ευρώ εκτινάχτηκε το πρωτογενές πλεόνασμα, έναντι στόχου 28 εκατ. ευρώ. Σκυλακάκης: Καλύτερη πορεία της οικονομίας από τις προβλέψεις.
eurogroup
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η συζήτηση με τους Θεσμούς για επιστροφή σε μεγάλα πλεονάσματα

Στο τραπέζι των συζητήσεων ο πολυετής προϋπολογισμός που θα φέρει την επιστροφή σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και τα προαπαιτούμενα που είχαν καθυστερήσει από την περίοδο της ενισχυμένης εποπτείας.
Ellada, Greece, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζει ο στόχος για το ΑΕΠ του 2023, «μπόνους» κατά μισή μονάδα

Αναπροσαρμόζει τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη το υπουργείο Οικονομικών, καθώς κοπάζει η ενεργειακή κρίση. Στο 2,3%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,8%, τοποθετείται ο πήχης για τον ρυθμό ανάπτυξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κούρσα για την επενδυτική βαθμίδα, κλειδί το πρωτογενές πλεόνασμα

Να διασφαλίσει την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το αργότερο τον Σεπτέμβριο επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στον καναδικό οίκο DBRS. Ποια είναι τα ραντεβού με τους οίκους το 2023.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: Η Ελλάδα έχει ανοσία στα επιτόκια, θα αρχίσει μείωση πληθωρισμού

Το «μαξιλάρι» διαθεσίμων και η εξαιρετικά ευνοϊκή διάρθρωση του χρέους προστατεύουν τη χώρα από την παγκόσμια άνοδο επιτοκίων, εκτιμά ο οίκος. Ο πληθωρισμός έφθασε σε κορύφωση και θα μειωθεί. Αμετάβλητη στο BB+ η βαθμολογία με σταθερή προοπτική.