ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τα δάνεια του ESM

«Σχετικά ικανοποιητικά τα στοιχεία για το α' τρίμηνο», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλάσιο το ελληνικό πακέτο για την κρίση από τα ευρωπαϊκά

Κόστος της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ θα έχουν τα ελληνικά μέτρα στήριξης για τον προϋπολογισμό, έναντι μέσου όρου 2% στην ευρωζώνη. Η ελάφρυνση επιχειρήσεων - νοικοκυριών και η αισιοδοξία για δυναμική ανάκαμψη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηδενίζει φέτος την ανάπτυξη ο κορονοϊός, προβλέπει η Τρ. Ελλάδος

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα πέσει στο μηδέν, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές προβλέψεις της ΤτΕ, ενώ θα υπάρξει μείωση κατά «αρκετές μονάδες» στο πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
Staikouras_eurogroup
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λογαριασμός» έως 2 δισ. ευρώ για την οικονομία από την επιδημία

Στο 2,2% - 2,3% κατεβάζει η Τράπεζα της Ελλάδος τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη φέτος. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για «μάχη» στις Βρυξέλλες για να εγκριθεί μεγάλο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο ζήτησε ο Σταϊκούρας από τον Ρέγκλινγκ

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας κοροναϊού πρέπει να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του ελλείμματος, τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας μετά τη συνάντηση με τον Κλ. Ρέγκλινγκ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο θα «φρενάρει» την ανάπτυξη στην Ελλάδα η επιδημία κοροναϊού

Έως και 0,7% λιγότερο μπορεί να πέσει ο ρυθμός ανάπτυξης του 2020, σύμφωνα με το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο. Θα απαιτηθεί συνεννόηση με τους θεσμούς για να αποφύγουμε πρόσθετα μέτρα λιτότητας.