ΓΔ: 814.06 -0.32% Τζίρος: 41.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon

Σταϊκούρας: Επιστροφή σε «ρεαλιστικά» πλεονάσματα από το 2023

Η νέα κρίση δεν θα εκτροχιάσει την ελληνική οικονομία, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δημιούργησε δημοσιονομικό χώρο και τον αξιοποιεί για τη στήριξη των νοικοκυριών.
Proypologismos, Budget
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Απογειώθηκαν» τα φορολογικά έσοδα, περιθώριο για νέα μέτρα στήριξης

Με πρωτογενές πλεόνασμα που ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ η δημοσιονομική διαχείριση του πρώτου διμήνου, υπέρβαση 587 εκατ. του στόχου για φορολογικά έσοδα. Ανοίγει ο δρόμος για μέτρα στήριξης, τονίζει ο Θ. Σκυλακάκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μικρό θαύμα με το ελληνικό χρέος: Στο 200% του ΑΕΠ παραμένει βιώσιμο

Ευνοϊκοί όροι δανεισμού από την Ευρώπη και στήριξη από την ΕΚΤ έφεραν την Ελλάδα σε καλύτερη θέση από την Ιταλία και την Ισπανία. Γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολος ο στόχος της κυβέρνησης για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.
ESM, Eurozone
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή στα μεγάλα πλεονάσματα μετά την πανδημία ζητά ο ESM

Όπως τονίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Ρ. Στράουχ, μετά το πέρας της κρίσης η Ελλάδα θα πρέπει να επανέλθει «στον δημοσιονομικό στόχο που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους της στην ευρωζώνη».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τα δάνεια του ESM

«Σχετικά ικανοποιητικά τα στοιχεία για το α' τρίμηνο», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλάσιο το ελληνικό πακέτο για την κρίση από τα ευρωπαϊκά

Κόστος της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ θα έχουν τα ελληνικά μέτρα στήριξης για τον προϋπολογισμό, έναντι μέσου όρου 2% στην ευρωζώνη. Η ελάφρυνση επιχειρήσεων - νοικοκυριών και η αισιοδοξία για δυναμική ανάκαμψη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηδενίζει φέτος την ανάπτυξη ο κορονοϊός, προβλέπει η Τρ. Ελλάδος

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα πέσει στο μηδέν, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές προβλέψεις της ΤτΕ, ενώ θα υπάρξει μείωση κατά «αρκετές μονάδες» στο πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.