ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

spay kentro eleghou
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Smart θωράκιση του βουνού του Υμηττού ενάντια στις πυρκαγιές

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) δούλεψε πάνω σε αυτόν τον τομέα και είναι σε θέση να θέσει την ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία των δυνάμεων πυρόσβεσης και στη διάθεση των 11 δήμων-μελών του, που βρίσκονται πέριξ του βουνού.
digital transformation-texnologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί είναι ο Οδηγός Ψηφιακής Προσβασιμότητας και πού μπορεί να βοηθήσει

Στόχος είναι να αναδειχθεί η σημασία της προσβασιμότητας, να ενδυναμωθεί η ευαισθητοποίηση και να ενθαρρυνθούν δράσεις για τη δημιουργία μιας πιο προσβάσιμης κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.
Digital Banking
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην ψηφιακή εποχή οδεύουν οι ελληνικές τράπεζες

Σχεδόν στο 100% του συνόλου βρίσκονται πλέον, οι προσφερόμενες ψηφιακές υπηρεσίες συναλλαγών. Έτσι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν και τον ανταγωνισμό που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια από τους καλούμενους τρίτους παίκτες.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ηλεκτρονικό σύστημα στην Ηλεία, στη «μάχη» για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, «το συγκεκριμένο σύστημα είναι λειτουργικό και έχει χρησιμότητα, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα αρκετά μεγάλο και δύσκολο γεγονός».
pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερακάκης: Από αρχές Ιουνίου οι αιτήσεις για «έξυπνες» πολυκατοικίες

Εξήγησε ότι αυτό θα είναι «το πρόγραμμα Smart Readiness, που θα αναβαθμίσει τηλεπικοινωνιακά, περιβαλλοντικά -και όχι μόνο- τη χώρα μας, και από το οποίο θα μπορούν να ωφεληθούν εκατομμύρια πολίτες».
Pierrakakis-Kyriakos-gov
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Πλήρως ψηφιακό θα είναι το Δημόσιο την επόμενη τετραετία

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε λόγο για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στη ψηφιακή μετάβαση του κράτους σημειώνοντας πως πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1,2 δισ. συναλλαγές το 2022.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Απαραίτητος ο μετασχηματισμός των επιχειρήσεων

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το μέγεθος είναι αυτό το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη παραγωγικότητα και καλύτερη ανταγωνιστικότητα και βέβαια καλύτερη θέση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.
logistes, forologia, epixeiriseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 300 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες που... δεν θέλουν να τα πάρουν

Σοβαρά προβλήματα σχεδιασμού διαπιστώνει η αγορά στο νέο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΣΠΑ, με κυριότερο το χαμηλό ποσοστό επιδότησης του software. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί μόνο 900 αιτήσεις.
Koutentakis-Piraiws_bank-Πειραιώς
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κουτεντάκης: Καίριος ο ρόλος των τραπεζών στην ανάπτυξη της οικονομίας

Ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Retail Βanking της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι θωρακισμένες, έχουν εξυγιάνει τους ισολογισμούς τους, με υψηλούς δείκτες ρευστότητας, και ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.