ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Australia-fotia-pyrkagies
ΔΙΕΘΝΗ

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αυστραλία με την βοήθεια του καιρού

Μετά από τρεις μήνες προσπαθειών, οι πυροσβέστες στην Αυστραλία ανακοίνωσαν πως κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται στην χώρα, ενώ αναμένονται βροχές που θα βοηθήσουν στην κατάσβεση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται ο ρόλος του Πυροσβεστικού Σώματος

Το νέο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία σύμφωνα με τις ενώσεις των πυροσβεστών, αποτελεί τομή για την διαχείριση κρίσεων στη χώρα και λύνει χρόνια προβλήματα που απασχολούσαν το προσωπικό της Πυροσβεστικής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίχρονο παιδί βρέθηκε νεκρό σε φλεγόμενο κτίριο στον Πειραιά

Ρομά άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν και ξέσπασε πυρκαγιά. Το παιδί βρέθηκε νεκρό εντός του εγκαταλελειμμένου κτιρίου. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία χωρίς να κινδυνεύσουν παρακείμενα κτίρια.
ΔΙΕΘΝΗ

Τρομακτική η καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

Μια έκταση 55 εκατ. στρεμμάτων που είναι μεγαλύτερη από την Δανία ή την Ολλανδία έχει καεί από τις πυρκαγιές που καταστρέφουν την Αυστραλία. 17 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους, ενώ περισσότερα από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί όλοσχερώς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με θετικό πρόσημο ο απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου

Θετικός ο απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου, καθώς η συνολική καμένη έκταση (88.980 στρέμματα) ήταν μόνο το ένα τρίτο του μέσου όρου της περιόδου 2008-2018, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.
ΔΙΕΘΝΗ

Περίπου 180.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Καλιφόρνια

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας, την Cal Fire, η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, δεν είχε περιοριστεί παρά μόνο κατά 10% σήμερα το πρωί, καθώς ενισχύεται από μετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν πολύ τη διάδοση της φωτιάς.