ΓΔ: 1183.62 -0.68% Τζίρος: 24.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:50:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγράφηκαν 6.200 πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι, πόσες ήταν από εμπρησμό

Στις 10 ανέρχονται οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν από αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, και 45 σχετίζονται με δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο απολογισμός των θυμάτων αναθεωρείται προς τα κάτω στη Χαβάη

Αφού η πυρκαγιά σχεδόν έσβησε από τον χάρτη τη Λαχάινα, η αναζήτηση πτωμάτων αποδείχθηκε εξαιρετικά επίπονη. Οι φλόγες μετέτρεψαν χιλιάδες ακίνητα σε σωρούς από αποκαΐδια και συχνά τα ανθρώπινα λείψανα είναι αδύνατο να αναγνωριστούν οπτικά.
ΔΙΕΘΝΗ

Στις ΗΠΑ οι πυροσβέστες σβήνουν φωτιές με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Μια εφαρμογή που ελέγχει 1.040 κάμερες που έχουν εγκατασταθεί σε ψηλά σημεία στην πολιτεία της Καλιφόρνια προσφέρουν σημαντική βοήθεια στο Πυροσβεστικό σώμα να προλάβει φωτιές πριν εξελιχθούν σε μεγάλες πυρκαγιές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πολλά πρέπει να αλλάξουν στην πρόληψη των πυρκαγιών

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το δάσος της Δαδιάς όπου και συζητήθηκαν τα βήματα αποκατάστασης του δάσους και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με στόχο την προστασία του οικοσυστήματος.
Paolo Gentiloni, European Commission
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Τζεντιλόνι: Θα λάβει βοήθεια η Ελλάδα από το ταμείο υποστήριξης της ΕΕ

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας ανέφερε ότι η Κομισιόν θα προσπαθήσει να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη νέα κρίση καθώς φέτος η χώρα αντιμετώπισε φωτιές και πλημμύρες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβληματισμός στον ελληνικό τουρισμό για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας

Η ομοσπονδία τουριστικών πρακτόρων (FedHATTA) υπογραμμίζει την απουσία συντονισμού για την έγκαιρη μεταφορά των τουριστών σε άλλες περιοχές και επισημαίνει την ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου ανακούφισης των επιχειρήσεων.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 1,7 εκατ. στρέμματα καμένης γης ο απολογισμός των φετινών πυρκαγιών

Σύμφωνα με το Εθνικό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών (ΕΠαΔαΠ), φέτος έχουν χαρτογραφηθεί συνολικά 67 δασικές πυρκαγιές. Πάνω από 960.000 στρέμματα κάηκαν στον Έβρο. Τον Αύγουστο κάηκαν 1,2 εκατ. στρέμματα.