ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Απαραίτητη η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ υπογράμμισε ότι η μεταρρυθμιστική επιτάχυνση είναι αναγκαία ενόψει και της επίτευξης της επενδυτικής βαθμίδας και πρέπει να αφήσει πίσω τις στρεβλώσεις και ιδεοληψίες του παρελθόντος.
Karelias
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καρέλιας: Με 640 εκατ. έγινε δανειστής για επιχειρήσεις και τράπεζες

Τεράστια χρηματικά αποθέματα για την καπνοβιομηχανία: Καταθέσεις 321 εκατ., ενώ 56,5 εκατ. ευρώ έχουν τοποθετηθεί σε εταιρικά ομόλογα και 72,7 εκατ. ευρώ σε τραπεζικά ομόλογα. Αυξημένος τζίρος το 2022 με σημαντικές ανατιμήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξία Γ. Στουρνάρα για την ανθεκτικότητα των ελληνικών τραπεζών

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίζεται αισιόδοξος σχετικά με την προοπτική ενίσχυσης της κεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, υπογραμμίζοντας πως οι τράπεζες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εκκαθάριση των ισολογισμών τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεκτέλεστο - ωρολογιακή βόμβα 10,5 δισ. για τις κατασκευαστικές εταιρείες

Αγωνία για την ομαλή εκτέλεση των έργων, την ώρα που επιταχύνεται το κατασκευαστικό μπουμ με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Προτεραιότητα η εξυγίανση ισολογισμών, τέρμα στις μεγάλες εκπτώσεις και στην «παραγωγή» ζημιών.
BIS, VIS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έτοιμη για έξοδο και η ΒΙΣ από το ΧΑ μετά την αύξηση κεφαλαίου

Μια από τις παλαιότερες εισηγμένες οδεύει στην έξοδο από το ταμπλό, καθώς ο βασικός μέτοχος, Ι. Φιλίππου έχει την πρόθεση να «σκουπίσει» τις αδιάθετες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου και να ανεβάσει το ποσοστό του στο 95%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για ανάπτυξη ζητούν οι βιοτέχνες

Η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας παρουσίασε μια σειρά προτάσεων που θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματική ανάπτυξη, προτείνοντας μεταξύ άλλων την κατάργηση ή σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος.
businessdaily_recovery_fund
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγώνας δρόμου για δύο δόσεις κονδυλίων από την Ευρώπη ύψους 2,9 δισ.

Τη δεύτερη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης και την τελευταία δόση από τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους θέλει να «ξεκλειδώσει» η κυβέρνηση, εκπληρώνοντας έως τα τέλη Οκτωβρίου μια μεγάλη λίστα προαπαιτούμενων δράσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέτρα «ανακούφισης» για τα καζίνο λαμβάνει η Επιτροπή Παιγνίων

Λόγω της περιορισμένης κίνησης, μειώνεται το ελάχιστο ταμειακό απόθεμα που πρέπει να κρατάνε οι επιχειρήσεις ώστε να απελευθερωθεί ρευστότητα, ενώ δίνεται η δυνατότητα αλλαγής των ωραρίων λειτουργίας για λιγότερες βάρδιες.
Εστίαση, Εστιατόριο, Καφέ, Restaurant, Bar
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για την εστίαση, τι ποσά θα λάβουν οι επιχειρήσεις

Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης θα κατευθυνθεί η μερίδα του λέοντος της ενίσχυσης ρευστότητας για την επανεκκίνηση του κλάδου. Μέχρι τις 30 Ιουλίου θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.