ΣΒΕ

Σταϊκούρας: Η ελληνική βιομηχανία έδειξε αντοχές μέσα στην πανδημία

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία ο υπουργός τόνισε ότι «η μεγάλη πρόκληση στην οποία η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί, είναι η στροφή της οικονομίας προς ένα νέο, έξυπνο, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο αναπτυξιακό μοντέλο».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση ΣΒΕ για τη σύσταση της Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος τονίζει ότι επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημά του εδώ και αρκετά χρόνια και ευελπιστεί ότι η «η βιομηχανία θα επανέλθει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας-φωτισμού στη μεταποίηση ζητά ο ΣΒΕ

O Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος ζητά την απαλλαγή των βιομηχανικών εγκαταστάσεων για τέλη φωτισμού και καθαριότητας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους και περαιτέρω έκπτωση σε ποσοστό 50% έως το τέλος του 2020.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οκτώ προτάσεις του ΣΒΕ για την ανάκαμψη μεταποίησης και οικονομίας

Την ανάγκη να υπάρξει λήψη στοχευμένων μέτρων προκειμένου να υπάρξει ταχεία ανάκαμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας, υπογραμμίζει στις προτάσεις του ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Ελλάδος (ΣΒΕ).
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΒΕ: Το 90% των μεταποιητικών επιχειρήσεων πλήττεται από την πανδημία

Σύμφωνα με μελέτη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) το 25% των μεταποιητικών επιχειρήσεων έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. Μεγάλες επιπτώσεις σε τζίρο (-60%), ρευστότητα και επενδύσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οριζόντια στήριξη επιχειρήσεων με κριτήριο την πτώση του κύκλου εργασιών ζητάει ο ΣΒΕ

O ΣΒΕ προτείνει να αποτελέσει κριτήριο για την ένταξη μιας επιχείρησης στον κατάλογο των επιχειρήσεων που θα υποστηριχθούν, η πτώση κύκλου εργασιών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση ΣΒΕ για την εταιρική διακυβέρνηση

Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό ομιλητή τον Στίλπωνα Νέστορα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nestor Advisors Ltd, Corporate Governance Consutants, ο οποίος αναφέρθηκε στις σύγχρονες τάσεις στην εταιρική διακυβέρνηση και τη σημασία τους για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέντε προτάσεις του ΣΒΕ για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής βιομηχανίας

Ανάμεσα στις προτάσεις είναι τρόποι μείωσης του λειτουργικού κόστους της βιομηχανίας και δράσεις για την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, έμφαση δίνεται επίσης στην προσαρμογή των εταιριών στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.