ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΔΙΤ

Στην επόμενη φάση ο διαγωνισμός για τα Δικαστικά Μέγαρα Κεντρικής Ελλάδας

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρας, ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός με αντικείμενο την ανέγερση νέων Δικαστικών Μεγάρων προϋπολογισμού 48,3 εκατ. ευρώ, προχωρά στην επόμενη φάση, του ανταγωνιστικού διαλόγου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ΣΔΙΤ θα γίνει το έργο της μετεγκατάστασης των Φυλακών Κορυδαλλού

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 30 έτη (4 έτη κατασκευή και 26 έτη συντήρηση) ενώ ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέρχεται στα 617 εκ. ευρώ με χρηματοδοτική συμβολή του Ελληνικού Δημοσίου 50 εκ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: «Πράσινο φως» για το spin off και αγορά μετοχών έως 40 ευρώ

Ιδρύονται  δύο θυγατρικές, η ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ στις κατασκευές και η Μ. Παραχωρήσεις στον κλάδο των ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων. Στα 40 από 25 ευρώ αναπροσαρμόζεται η ανώτατη τιμή αγοράς των ιδίων μετοχών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Υλοποιούνται 34 έργα ΣΔΙΤ ύψους 4,6 δισ. ευρώ

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημαντικά πρόκειται να είναι τα οφέλη για την ελληνική οικονομία στην πρώτη πενταετία, υπογραμμίζοντας ότι μέσω των ΣΔΙΤ εξασφαλίζεται η γρήγορη και απρόσκοπτη ολοκλήρωση των έργων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακαινίζεται με σύμβαση ΣΔΙΤ η φοιτητική εστία Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου

Πρόκειται να αναβαθμιστεί το κεντρικό 10όροφο κτίριο της Παλαιάς Φοιτητικής Εστίας που έχει δυναμικότητα 552 κλινών, ενώ στα τέσσερα ΣΔΙΤ ύψους 527 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν περιλαμβάνονται και τα έργα για το Σιδηροδρομικό Άξονα Βορείου Ελλάδος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κατασκευές: Το ξύπνημα των μετοχών, τα έργα των 10,5 δισ. και οι κίνδυνοι

Επανέρχεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον κλάδο με φόντο την πορεία προς την εξυγίανση και το κλίμα... Ολυμπιακών Αγώνων στα έργα. Το υψηλό ανεκτέλεστο και η πρόκληση της παραγωγής έργων με κέρδη. Οι κινήσεις των μεγάλων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για το νέο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Αθηνών

Το έργο αφορά στην μελέτη, ανέγερση, λειτουργία και συντήρηση σύγχρονων και λειτουργικών κτιριακών υποδομών που θα στεγάσουν το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 
pesede, maria tsiompanou
ΑΠΟΨΕΙΣ

Υψηλό κόστος, μείωση ανταγωνισμού: Τα έργα ΣΔΙΤ στο μικροσκόπιο

Οι συμβάσεις για έργα με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καταλήγουν σε περιορισμό του ανταγωνισμού και αυξημένα κατασκευαστικά κόστη, όπως διαπιστώνουν και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Γράφει η Μαρία Τσιομπάνου*.