ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΕΒΕ

Μέσα στο Φεβρουάριο απονέμεται το μακεδονικό σήμα στις πρώτες επιχειρήσεις

Το επόμενο διάστημα και για περίοδο περίπου τριών μηνών, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) θα πραγματοποιήσει 15 εκδηλώσεις παρουσίασης του συλλογικού σήματος σε ισάριθμες περιοχές της Μακεδονίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ρεκόρ» εξαγωγών για το 2022 - Ελπίδες για μικρή αύξηση τους και φέτος

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ), υπογράμμισε ότι η αύξηση των περσινών εξαγωγών, που τις κατατάσσει ως ποσοστό στο 26% του ΑΕΠ, συνεισφέρει στα κρατικά ταμεία επιπλέον δέκα δισ. ευρώ.
Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θυσιάζουν κέρδη οι εξαγωγείς για να κρατήσουν τα μερίδια αγοράς

Ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων, Σ. Διαμαντίδης τονίζει στο BD ότι θα επιτευχθεί νωρίτερα ο στόχος για συμμετοχή των εξαγωγών στο ΑΕΠ κατά 25%, αλλά εκφράζει ανησυχίες για το διεθνές περιβάλλον.
Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒΕ: Σταθερό πλαίσιο στην ενέργεια, για να μειωθούν οι επιπτώσεις της κρίσης

Όπως σημειώνει, η δραματική αύξηση του κόστους ενέργειας και άλλων εξωγενών παραγόντων επιδρούν αρνητικά στην ανταγωνιστικότητά τους και κατ' επέκταση στη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΒΕ: Να στηριχθούν οι εταιρείες που εξάγουν σε Ουκρανία και Ρωσία

Πολλές επιχειρήσεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν σημαντική δραστηριότητα σε Ρωσία και Ουκρανία και θα επηρεαστούν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις υπόλοιπες, γι’ αυτό και πρέπει να υποστηριχθούν από την ελληνική κυβέρνηση, ζητά ο ΣΕΒΕ.
Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kωνσταντόπουλος: Οι ελληνικές εξαγωγές θα ξεπεράσουν τα 36 δισ. το 2021

«Οι εξαγωγικές μας επιδόσεις στο πρώτο δεκάμηνο του 2021 δημιούργησαν αυξημένες προσδοκίες, δεδομένου ότι ξεπεράσαμε κατά πολύ τις επιδόσεις του 2020 και του 2019», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ.