ΓΔ: 1273.48 0.25% Τζίρος: 70.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΕΤΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέτσος: Πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης της χώρας ο τουρισμός

Το 2022, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 37% σε σχέση με το 2019. Η επίδοση της Ελλάδας ήταν σημαντικά καλύτερη, καθώς η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 11,2%.
Karavias, Karabias, Eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραβίας: Επενδύσεις 600 εκατ. σε ξενοδοχεία με στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, σε ομιλία του στη ΓΣ του ΣΕΤΕ, σημείωσε ακόμη ότι εξ αυτού του ποσού τα 200 εκατ. έχουν προέλθει μέσω της Eurobank, ενώ οι συνολικές χορηγήσεις της τράπεζας στον τουρισμό φθάνουν στα 2 δισ.
Retsos, SETE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ρέτσος: Ρεκόρ στον τουρισμό το 2023, ανοίγει νέος θετικός κύκλος

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωσε βέβαιος ότι θα ξεπεραστούν τα έσοδα του 2019. Οι προοπτικές για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πώς τα ξενοδοχεία θα «χτυπήσουν» το Airbnb. Μεγάλη επένδυση σε πεντάστερο ξενοδοχείο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ρέτσος: Πάνω από 18,2 δισ. ευρώ αναμένεται ο τζίρος για τον τουρισμό φέτος

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, επισημαίνει ότι με βάση τις διεθνείς τάσεις και τα επόμενα χρόνια δείχνουν περαιτέρω άνοδο των τουριστικών μεγεθών της χώρας μας.
Giannis Retsos, SETE, Tourismos
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η πώληση της Άκτωρ, το… καψόνι στον Ι. Ρέτσο και η απόβαση στην Αλεξανδρούπολη

Οι φήμες για την πώληση του κατασκευαστικού σκέλους της Ελλάκτωρ, οι δύσκολες διαδικασίες αποεπένδυσης του ΤΧΣ, ο πρωθυπουργός και η διοίκηση της Eurobank στη Θράκη και το παράπονο του Ι. Ρέτσου για το υπ. Τουρισμού και τους πρώην προέδρους του ΣΕΤΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε κατάσταση... πολιορκίας το Airbnb: Ποιοι ζητούν αυστηρές ρυθμίσεις

Ανεβάζει το θερμόμετρο της πίεσης στην κυβέρνηση ο ξενοδοχειακός κλάδος, με πρόταση για επιβολή περιορισμών και φόρων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δήμοι. Μεγάλη αύξηση ενοικίων σε περιοχές με ένταση βραχυχρόνιων μισθώσεων. Τι θα προτείνει η Κομισιόν.
Giannis Retsos, SETE, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ρέτσος: Ο τουρισμός δεν μπορεί για πάντα να είναι από μηχανής θεός

«Η Ελλάδα πέτυχε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με πολύ κόπο,  να συγκαταλέγεται πλέον στις ώριμες τουριστικά αγορές, που καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται στις σύγχρονες απαιτήσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.
Giannis Retsos, SETE, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ρέτσος: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων εξαιτίας του πολέμου

Από τον τουρισμό περνά και φέτος η διαμόρφωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. «Το καλό σενάριο θα είναι φέτος να πλησιάσουμε τα μεγέθη του 2019», συμπλήρωσε.