ΓΔ: 2708.21 0.21% Τζίρος: 174.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:41:38
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Βελτιώνονται οι υποδομές, αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον

Ο Γιάννης Ρέτσος εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας τις βελτιώσεις στην πόλη, την ενίσχυση υποδομών και το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον, που δημιουργούν θετικές προοπτικές για τον τουρισμό.

Την εκτίμηση ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, με τις υποδομές να ενισχύονται και το επενδυτικό ενδιαφέρον να αυξάνεται, εξέφρασε ο CEO της Electra Hotels & Resorts, πρόεδρος του δ.σ του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος. Σε τοποθέτησή του στο συνέδριο «Reimagine Tourism in Greece», πρωτοβουλία της «Καθημερινής», ο κ. Ρέτσος υπογράμμισε ότι η πόλη έχει μπροστά της καλύτερες ημέρες, καθώς οι εξελίξεις στον τουρισμό και οι επενδύσεις δημιουργούν θετικές προοπτικές.

Ο Γιάννης Ρέτσος ανέφερε πως η βελτίωση των βασικών υποδομών – αεροδρόμιο, λιμάνι, Μετρό και Flyover – διαμορφώνουν ένα σύγχρονο και ελκυστικό περιβάλλον για κατοίκους, επισκέπτες και επενδυτές. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο αεροδρόμιο, το οποίο χαρακτήρισε ως σύγχρονη υποδομή με σημαντική δυναμικότητα, ενώ τόνισε και τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού, που ενισχύει την προσβασιμότητα της πόλης.

Η Electra Hotels & Resorts, σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, διατηρεί παρουσία στη Θεσσαλονίκη εδώ και περίπου 50 χρόνια, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επένδυση στον ξενοδοχειακό τομέα. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη «δεύτερο σπίτι» του, επισημαίνοντας τη σταθερή εμπιστοσύνη της εταιρείας στην τοπική αγορά.

Ο κ. Ρέτσος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ισχυρού τουριστικού προϊόντος για τη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι η πόλη διαθέτει σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης. Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να περιορίζεται στο ιστορικό της κέντρο, αλλά να αξιοποιήσει τον ευρύτερο προορισμό και τα πολιτιστικά αξιοθέατα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τη χάραξη ενός κοινού στρατηγικού σχεδίου για τη Θεσσαλονίκη. Έφερε ως παράδειγμα τη Βαρκελώνη, η οποία μετασχηματίστηκε σε κορυφαίο ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό μέσω στρατηγικού σχεδιασμού.

Ο Γιάννης Ρέτσος εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι οι διεθνείς τάσεις καταδεικνύουν μακροχρόνια δυναμική για τον κλάδο. Παράλληλα, σημείωσε πως η είσοδος διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων στην πόλη αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης δυναμικής της αγοράς και της δυνατότητας της Θεσσαλονίκης να αξιοποιήσει τις υποδομές και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για περαιτέρω ανάπτυξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου

Η ενίσχυση της συνεργασίας Θεσσαλονίκης-ΗΠΑ σε οικονομία, επενδύσεις, καινοτομία, εκπαίδευση, τουρισμό και υποδομές συζητήθηκε σε συνάντηση του δημάρχου με μέλη του Κογκρέσου, όπου τονίστηκε ο στρατηγικός ρόλος της πόλης.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση τουριστικής προβολής Θεσσαλονίκης σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία

Η Θεσσαλονίκη έχει λύσει υποδομές ετών και ετοιμάζεται για εξωστρέφεια, δήλωσε ο δήμαρχος Αγγελούδης στο συνέδριο Reimagine Tourism. Από Σεπτέμβριο ξεκινούν ταξίδια προβολής σε Βουκουρέστι, Βερολίνο και Λειψία για νέες τουριστικές αγορές.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επενδύσεις 125 εκατ. και 39 εκατ. επιβάτες στα αεροδρόμια Β. Ελλάδας έως 2026

Ο Χρ. Δήμας τόνισε τη σημασία των υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα και τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στη διασύνδεση με Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη, δίνοντας έμφαση στις επενδύσεις, τις παραχωρήσεις αεροδρομίων και τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Κάθετος άξονας Θεσσαλονίκη-Βουκουρέστι με ορίζοντα 15 ετών

Ο Απ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η Ευρώπη είναι παρούσα στην καθημερινότητά μας μέσω των ευρωπαϊκών πόρων, ειδικά στις υποδομές της Βόρειας Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στον νέο άξονα που θα συνδέει Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Αγγελούδης: Η Θεσσαλονίκη ως πυλώνας σταθερότητας στη ΝΑ Ευρώπη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, υπογράμμισε ότι η πόλη εξελίσσεται και ενισχύει τον ρόλο της στη ΝΑ Ευρώπη με έργα, εκσυγχρονισμό του λιμανιού και στρατηγικό σχέδιο για ανάπτυξη στην καινοτομία και την εκπαίδευση.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένο ενδιαφέρον για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο διαγωνισμός για τη νέα ΔΕΘ, έργο 204,6 εκατ. ευρώ, που μπαίνει στη φάση υλοποίησης. Η κατασκευή αρχίζει το 2027 και ολοκληρώνεται το 2030, με στόχο αναβάθμιση του κέντρου και ζωντανή αξιοποίηση 365 μέρες το χρόνο.