ΙΟΒΕ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλειδί για την ανάπτυξη οι βιομηχανικές περιοχές

Συνεισφορά 9,7 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας από την ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μελέτης του ΙΟΒΕ. Σημαντικές ατέλειες η διάσπαρτη δόμηση βιομηχανικών μονάδων και το φαινόμενο του «free riding».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γέρασαν τα τρακτέρ των Ελλήνων αγροτών: μέση ηλικία 26,7 έτη

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, αν επιταχυνόταν ο ρυθμός αντικατάστασης παλαιότερων γεωργικών ελκυστήρων, το ΑΕΠ της Ελλάδας θα μπορούσε σε ορίζοντα 10ετίας να είναι υψηλότερο κατά €830 εκατ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μείωση τιμών στα data θα έρθει το ψηφιακό «άλμα»

Η μείωση της φορολογίας στην κινητή τηλεφωνία που θα οδηγούσε στην πτώση των τιμών της χρήσης δεδομένων θα μπορούσε να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη για την ελληνική οικονομία που στοχεύει στον ψηφιακό ανασχηματισμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το στρατηγικό λάθος που... σκοτώνει τις επενδύσεις

Κοντόφθαλμη, εισπρακτική λογική είχε η αλλαγή στο καθεστώς αποσβέσεων, που ύψωσε εμπόδια στις επενδύσεις της βιομηχανίας. Μια μεταρρύθμιση θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 280 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 6.700 θέσεις εργασίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτίναξη της βιομηχανίας με πέντε μέτρα - κλειδιά

Πώς θα αυξηθούν δυναμικά οι βιομηχανικές επενδύσεις, η ανάπτυξη και η απασχόληση μέσα από την αύξηση των αποσβέσεων, τη μείωση φόρων, εισφορών και κόστους ενέργειας και με την αύξηση των επιδοτήσεων. Αποκαλυπτική μελέτη του ΙΟΒΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΙΟΒΕ: Μικρή κάμψη επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία τον Οκτώβριο

Σε υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, χαμηλότερα όμως από εκείνα του Σεπτεμβρίου κινήθηκε ο Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών στη Βιομηχανία τον Οκτώβριο.