ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΙΟΒΕ

digital skills-ekpaideusi
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΜμΕ στη μετα-πανδημική περίοδο

Τι έδειξε έρευνα του ΙΟΒΕ για τον τρόπο με τον οποίο οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προσάρμοσαν στη διάρκεια της πανδημίας την ψηφιακή τους ανάπτυξη σε σύγκριση με τις μεγάλες επιχειρήσεις. Γράφουν οι Άγ. Τσακανίκας, Ι. Γιωτόπουλος, Α. Κοντόλαιμου*.
biomixania-reuma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Επιδείνωση κλίματος στη βιομηχανία έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία

Υποχώρησαν οι επιχειρηματικές προσδοκίες τον Ιούνιο. Πάντως, σημειώθηκε αύξηση της παραγωγής 2,6% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Άνοδος 3,2% στην Ελλάδα, έναντι 2,3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
alkool-pota-alcohol
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Ρεκόρ φόρων στα αλκοολούχα, «πληγή» η λαθραία διακίνηση

Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος φόρος κατανάλωσης στην ΕΕ. Χάνει 60 εκατ. ευρώ από φόρους το κράτος κάθε χρόνο, λόγω της έξαρσης της λαθραίας διακίνησης. Τι θα κέρδιζε η οικονομία από μια μείωση της επιβάρυνσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παράθυρο ευκαιρίας για την Attica Bank η αναγέννηση των κατασκευών

Η απομάκρυνση του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών επιταχύνει τον σχεδιασμό για την αύξηση κεφαλαίου, αγκάθι οι τεταμένες σχέσεις των μετόχων. Ευκαιρίες για δάνεια στον τομέα κατασκευών φέρνει το Ταμείο Ανάκαμψης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πακτωλός 27 δισ. για τα έργα υποδομών, χρειάζονται κεφάλαια οι εταιρείες

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης μαζί με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά Ταμεία και τους εθνικούς πόρους θα τροφοδοτήσουν την ισχυρή ανάπτυξη των Κατασκευών τα επόμενα χρόνια.
ΙΟΒΕ, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Νίκος Βέττας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Ανθεκτική η ανάπτυξη το 2022, «δηλητήριο» ο πληθωρισμός

Στο 3,5% με 4%, δηλαδή μία μονάδα χαμηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις, ο φετινός ρυθμός ανάπτυξης. Ανησυχία για πληθωρισμό, θα πλησιάσει το 10%. «Καμπανάκι» από τον Ν. Βέττα για την αύξηση επιτοκίων.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, «βαρίδι» η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Ο δείκτης που καταρτίζει το ΙΟΒΕ υποχώρησε στις 104,3 μονάδες, παραμένοντας, όμως, υψηλότερα από τους αντίστοιχους ευρωζώνης και ΕΕ. Αρνητικές προοπτικές για βιομηχανία και κατανάλωση, θετική η εικόνα στις κατασκευές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 5,5 δισ. ευρώ η συνεισφορά του φαρμακευτικού κλάδου στο ΑΕΠ

Στα 4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, εκ των οποίων μόλις τα 2 δισ. αποτελούν δημόσια χρηματοδότηση, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ. Στα 1,7 δισ. ευρώ σε αξία η εγχώρια παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων.
ximika - chemical
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Καίνε» τις βιομηχανίες χημικών τα κόστη ενέργειας και πρώτων υλών

Οι ενεργειακές δαπάνες του κλάδου θα τετραπλασιαστούν φέτος σε σχέση με το 2020 και θα ανέλθουν στα 275 εκατ ευρώ. Χτύπημα και από τα κόστη αγοράς πρώτων υλών που στην πλειοψηφία τους είναι εισαγόμενες.