ΙΟΒΕ

EXPRESS ANALYSIS

ΙΟΒΕ: Πιο βαρύ από το αναμενόμενο το πλήγμα από τον κορονοϊό

Η κατάρρευση των προσδοκιών στη βιομηχανία (-15%), το λιανεμπόριο (-27%) και τον τομέα υπηρεσιών (-40%) δείχνει ότι η κρίση θα έχει διάρκεια και θα επηρεάσει δομικά, όχι συγκυριακά, όλους τους τομείς της οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Έντονη υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Μάιο

Στην καταναλωτική εμπιστοσύνη η απαισιοδοξία κλιμακώθηκε οριακά από τον Απρίλιο, με τα νοικοκυριά να κάνουν αρνητικές προβλέψεις για την πορεία των οικονομικών τους και της ευρύτερης οικονομίας στους επόμενους 12 μήνες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απολύτως αναγκαία η ευρωπαϊκή συνεργασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Βασική διαπίστωση της εκδήλωση; που διοργάνωσε το ΙΟΒΕ ήταν ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αναλάβει ουσιαστικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, ξεπερνώντας αγκυλώσεις και αντιπαραθέσεις του παρελθόντος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελληνική Οικονομία και η επόμενη μέρα της κρίσης του κορoνοϊού

Στην επόμενη μέρα στην οικονομία ήταν αφιερωμένη η διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των  Δελφών, με τίτλο «Η Ελληνική Οικονομία και η επόμενη μέρα της κρίσης του κορονοϊού». 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Θησαυρό» 6,8 δισ. ευρώ κρύβουν τα δεδομένα των κινητών

Ο συνδυασμός διπλασιασμού στη χρήση δεδομένων κινητής και αυξημένης χρήσης υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα υψηλά δύο δεκαετιών το οικονομικό κλίμα, «ξυπνούν» οι καταναλωτές

Με την καταναλωτική εμπιστοσύνη στο υψηλότερο σημείο από τον Αύγουστο του 2000, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε και τον Φεβρουάριο, πριν αποτυπωθούν πιθανές επιδράσεις από την επιδημία του κοροναϊού και τη μεταναστευτική κρίση.