ΓΔ: 1033.02 -0.04% Τζίρος: 89.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΟΥΗΔΙΑ

Αυστηροποιεί την αντιτρομοκρατική νομοθεσία η Σουηδία για χάρη της Τουρκίας

Η Σουηδία δεσμεύθηκε να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Τουρκία στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στο πλαίσιο μνημονίου που υπέγραψαν οι δύο χώρες τον Ιούνιο, το οποίο είχε στόχο να αρθούν οι αντιρρήσεις της Άγκυρας.
NATO
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Φινλανδοί δεν θέλουν να περιμένουν τη Σουηδία για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να επικυρώσει την προσχώρηση της Φινλανδίας στο NATO, και να αφήσει εκτός Συμμαχίας την Σουηδία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ελπίζει η Φινλανδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ μαζί με τη Σουηδία

Η υποψηφιότητα της Σουηδίας - που μπλοκάρεται από τον Μάιο από την Άγκυρα - έχει βρεθεί σε αδιέξοδο έπειτα από αντιτουρκικές διαδηλώσεις στη Στοκχόλμη, σε μία από τις οποίες κάηκε ένα αντίτυπο του Κορανίου.
NATO
ΔΙΕΘΝΗ

Η Φινλανδία δεν θα εγκαταλείψει τη Σουηδία στον δρόμο προς το ΝΑΤΟ

Τα τελευταία εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί θα προκαλέσουν την περαιτέρω αναβολή της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τουλάχιστον μέχρι μετά τις εκλογές στην Τουρκία, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα Μαΐου.
ΔΙΕΘΝΗ

Κριτική σε Ερντογάν για το μπλόκο στην ένταξη Σουηδίας - Φινλανδίας

Μολονότι Σουηδία και Τουρκία υπέγραψαν στα τέλη Ιουνίου «μνημόνιο κατανόησης», η Άγκυρα θεωρεί ότι τα αιτήματά της δεν έχουν ικανοποιηθεί, κυρίως όσον αφορά την έκδοση προσώπων που οι τουρκικές αρχές κατηγορούν για τρομοκρατία».
NATO
ΔΙΕΘΝΗ

Ενόχληση της Φινλανδίας για το τουρκικό «μπλόκο» στην ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία δεν πρόκειται να εισέλθει στη Συμμαχία χωρίς τη Σουηδία, η οποία ωστόσο πέφτει πάνω στις νέες απαιτήσεις της Τουρκίας που ζητά την απέλαση 130 Κούρδων, Μέσα στο 2023 αναμένεται η ένταξη των σκανδιναβικών χωρών.
Sweden, Flag, Simaia, Souidia
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις για το κάψιμο του κορανίου από διαδηλωτές στην Σoυηδία

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών της χώρας καταδίκασαν το περιστατικό. Στην Τουρκία δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου μπροστά από το σουηδικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν.
Sweden, Flag, Simaia, Souidia
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Πολύ δύσκολο να εγκρίνει η Τουρκία την ένταξη της στο ΝΑΤΟ

«Χωρίς αμφιβολία μπορούμε τώρα να ξεχάσουμε την τουρκική έγκριση πριν τις εκλογές», υπογράμμισε ο Πολ Λεβίν διευθυντής του Ινστιτούτου Τουρκικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.