ΓΔ: 1472.15 -0.61% Τζίρος: 33.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:09:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΟΥΗΔΙΑ

facebook
ΔΙΕΘΝΗ

Η ακροδεξιά στη Σουηδία δεν θα κλείσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της

Λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, οι Σουηδοί Δημοκράτες πιστώνονται με σχεδόν 19% στην πρόθεση ψήφου στις δημοσκοπήσεις, πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες, πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης.
ΔΙΕΘΝΗ

Κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στη Γιουροβίζιον διαδήλωσαν φαν στο Μάλμε

Η συμμετοχή του Ισραήλ στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, ο τελικός του οποίου θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Μάλμε, προκαλεί εντάσεις λόγω του πολέμου εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο στην Τούνμπεργκ επειδή απέκλεισε την είσοδο του κοινοβουλίου

Η Τούνμπεργκ και άλλοι τέσσερις ακτιβιστές δικάζονταν αφού η αστυνομία τους απομάκρυνε δια της βίας, στις 12 και 13 Μαρτίου, ενώ έκαναν καθιστική διαμαρτυρία διαμαρτυρόμενοι για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε δίκη η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ για ανυπακοή προς την αστυνομία

Τον Φεβρουάριο, ένας δικαστής στο Λονδίνο είχε αποφασίσει να αποσύρει τις κατηγορίες σε βάρος της Τούνμπεργκ για διατάραξη της δημόσιας τάξης κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης εναντίον της βιομηχανίας υδρογονανθράκων.
Sweden, Flag, Simaia, Souidia
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σουηδία για να πετύχει τους στόχους για το κλίμα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής

Η σουηδική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος προειδοποίησε ότι η πρόσφατη χαλάρωση της διάταξης για την προσθήκη βιοκαυσίμων στη βενζίνη και το ντίζελ και η μείωση των φόρων στα ορυκτά καύσιμα θα αυξήσουν τις εκπομπές το 2024.
Sweden, Flag, Simaia, Souidia
ΔΙΕΘΝΗ

Το 55% των Σουηδών εκτιμούν πως χρειάστηκαν θυσίες για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η ενταξιακή διαδικασία της χώρας σημαδεύτηκε κυρίως από διαβουλεύσεις με την Τουρκία, η οποία κατηγορούσε τη Σουηδία για ήπια στάση απέναντι σε Κούρδους μαχητές που είχαν καταφύγει στο έδαφός της.
NATO
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία θα λάβει αντίμετρα μετά την προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Θα παρακολουθούμε στενά τι θα κάνει η Σουηδία σε αυτό το επιθετικό στρατιωτικό μπλοκ, πώς θα εκπληρώσει τον ρόλο της ως μέλος (του ΝΑΤΟ)… και αναλόγως θα διαμορφώσουμε την απάντησή μας» είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.