ΓΔ: 949.39 -0.67% Τζίρος: 82.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή στην κανονικότητα για τα σούπερ μάρκετ στο β' εξάμηνο του 2022

Ο πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ εκτιμά πως το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα είναι καλύτερο από το 2021 για τα σούπερ μάρκετ και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις στα τρόφιμα θα διαμορφωθούν φέτος κοντά στα 300 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς το express delivery αρχίζει να «κλέβει» τζίρο από τα σούπερ μάρκετ

Με πλεονέκτημα τους αστραπιαίους χρόνους παράδοσης και παρά τις υψηλότερες τιμές τους, οι υπηρεσίες γρήγορης διανομής αρχίζουν να παίρνουν μερίδια από τα σούπερ μάρκετ στα είδη παντοπωλείου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Στύβουν» προμηθευτές τα σούπερ μάρκετ: Καθυστερήσεις έως πέντε μήνες

Άτοκο δανεισμό που έχει ξεπεράσει το 50% των πωλήσεων, έναντι μόλις 20% στην Ευρώπη, εξασφαλίζουν οι ελληνικές αλυσίδες από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία των ισολογισμών.
adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Πιθανή η μείωση του ΦΠΑ για ορισμένα προϊόντα

Όπως σημείωσε ο υπ. Ανάπτυξης, μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση για να αποφασίσει αν θα αρθούν τα μέτρα που θέτουν περιορισμούς στις επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερες επιδοτήσεις για το ρεύμα ζητούν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Ενισχυμένη στήριξη για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ενέργειας ζητούν οι εκπρόσωποι του οργανωμένου λιανεμπορίου από τον υπουργό Ανάπτυξης για να συγκρατηθούν οι αυξήσεις στα ράφια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σούπερ μάρκετ: Από το ρεκόρ του 2020 σε νέα αύξηση ο τζίρος του 2021

Αφού έβαλαν στα ταμεία τους επιπλέον 1 δισ. ευρώ στη χρονιά της πανδημίας, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ αύξησαν κι άλλο τις πωλήσεις το 2021. Άνιση η κατανομή του «μπόνους», μεγάλος κερδισμένος ο Σκλαβενίτης.
super market, trofima, emporio, prosfores
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανατιμήσεις έως 5,5% στα σούπερ μάρκετ, αύξηση πωλήσεων τροφίμων

Κατά 2,5% αυξήθηκαν στο 10μηνο οι τιμές των τροφίμων και κατά 5,5% των ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Οι πωλήσεις τροφίμων κρατούν σε ανοδική τροχιά τις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ.
super market, trofima, emporio, prosfores
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΕΛΚΑ: Πέντε νέες διατροφικές τάσεις αλλάζουν την εικόνα στα σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου, στο άμεσο μέλλον θα διαμορφωθεί μία ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στις επιθυμίες του καταναλωτή και στις δυνατότητες προσφοράς από τις επιχειρήσεις.