ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Super-Market

Αυξήθηκε οριακά η κατανάλωση με ώθηση από private label και προσφορές

Οριακά αυξημένος στο επτάμηνο ο όγκος πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ, ενώ ο πληθωρισμός έφερε αύξηση της αξίας κατά 9,8%. Με γοργό ρυθμό «τρέχουν» τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ το 25% των πωλήσεων γίνονται με προσφορές.
Skrekas-Kostas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σκρέκας: Απαιτείται συνεργασία για τη μάχη κατά της ακρίβειας

Μεταξύ άλλων ζητήθηκε από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να στείλουν τα πρόσφατα αρχεία τιμών προϊόντων και να κοινοποιούνται οι μεταβολές στους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα.
Plithorismos, Inflation, Times, Prices
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς αντιδρά ο κλάδος των τροφίμων στην πίεση για μόνιμη μείωση τιμών

Τα νέα μέτρα Σκρέκα προβλέπουν «ψαλίδι» τιμών για έξι μήνες με ειδικό καρτελάκι στα προϊόντα. Από την πλευρά των προμηθευτών εκτιμάται ότι υπάρχουν σοβαρά εμπόδια δεν θα γεμίσουν τελικά με καρτελάκια τα ράφια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος «πόλεμος» για το γάλα και μάχες των... σεντς στα σούπερ μάρκετ

Σε «κράχτη» για την προσέλκυση πελατών μετατρέπουν οι αλυσίδες το γάλα ιδιωτικής ετικέτας με τιμές ακόμη και κάτω του 1 ευρώ το λίτρο. Πίεση στις γαλακτοβιομηχανίες για τις τιμές των επώνυμων προϊόντων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρχισαν... αψιμαχίες των σούπερ μάρκετ με έκτακτες και μόνιμες εκπτώσεις

Μεγάλες, προσωρινές μειώσεις τιμών από τις αλυσίδες στη Θεσσαλία. Μόνιμες περικοπές από τη Lidl σε 200 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, αναμένονται «απαντήσεις» του ανταγωνισμού. Παρατείνεται το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.
Super-Market
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα, ποιοι θα κάνουν νέα αίτηση

Τα ποσά θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται σταδιακά από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων και το χρόνο υποβολής των αιτήσεων και εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκστρατεία ελέγχων για υπερβολικά κέρδη, κλίμα ανατιμήσεων στην αγορά

Θέμα χρόνου είναι η επιβολή προστίμων για παράβαση του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους, ενώ ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Ανάπτυξης στρέφεται στις λαϊκές, όπου παρατηρούνται κερδοσκοπικές αυξήσεις τιμών.