ΓΔ: 1207.96 0.66% Τζίρος: 2.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:43:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΤΕ

STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι προσφυγές για τους ιδιώτες στην απονομή συντάξεων

Tο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι ο θεσμός των πιστοποιημένων επαγγελματιών, που νομοθετήθηκε το 2021 για την απονομή των συντάξεων, είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα.
STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών

Το ΣτΕ έκρινε ότι η διάταξη με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Απέρριψε αίτημα κατοίκων των Εξαρχείων να «παγώσουν» τα έργα του Μετρό

Οι κάτοικοι ζητούν να ανασταλούν και να ακυρωθούν η απόφαση του γενικού διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίθηκαν τα έργα για την κατασκευή σταθμού του Μετρό.
STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νέο μισθολόγιο των καθηγητών των ΑΕΙ

Η Ολομέλεια αφού στάθμισε το δημόσιο συμφέρον, έκρινε ότι οι συνέπειες της αντισυνταγματικότητας του νόμου επέρχονται από τον χρόνο δημοσίευσης της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, δηλαδή δεν έχει η απόφαση αναδρομική ισχύ.
Anti-vaxxers demonstration, Athens / Διαμαρτυρία κατά του εμβολιασμού, Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΣτΕ ανέβαλε απόφαση για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους λόγω Δημοσίου

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με προδικαστική της απόφαση καλεί εκ νέου τα συναρμόδια υπουργεία που καθυστέρησαν να καταθέσουν τα απαραίτητα στοιχεία να το πράξουν ως τις 6 Μαΐου.
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Χαϊδαρίου

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τονίζοντας ότι συμφωνεί με την πραγματοποίηση της ιδιωτικής επένδυσης και τη συνέχιση της λειτουργίας του Ναυπηγείων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Μία κρίσιμη νίκη για τους εργαζόμενους η απόφαση του ΣτΕ

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας συνιστά μία σημαντική δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του κόσμου της μισθωτής εργασίας.