ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΤΕ

Νίκος Ανδρουλάκης: Για ό,τι συμβαίνει η απάντηση είναι "41%"

«Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού με τις πολιτικές μας λύσεις, τις θέσεις, τις ιδέες και τις προτάσεις μας. Καταλαβαίνω ότι αυτό δε βολεύει κάποιους και είναι πιο κοπιαστικό από τα TikTok» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστολή της λειτουργίας του ΣτΕ για επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο

Οι επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο όπως είχε γνωστοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήταν αρχικού προϋπολογισμού 13,2 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.
Haris Doukas PASOK-KINAL-Dimos Athinaion
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Δούκας: Να χτυπήσουμε το φαινόμενο του πολεοδομικού λαθρεπιβάτη

«Σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΣτΕ, θα έπρεπε να εφαρμόζονται οι διατάξεις που προ-υπήρχαν, οι οποίες προστατεύουν – εκτός των άλλων –ειδικές περιοχές, όπως αυτές που βρίσκονται γύρω από την Ακρόπολη» ανέφερε ο κ. Δούκας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣτΕ: Απόρριψη αιτήσεων Ιατρικών Συλλόγων κατά του προσωπικού ιατρού

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει το πανελλήνιο επαγγελματικό σωματείο Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και 34 γιατροί και ζητούσαν να ακυρωθούν όλες οι κοινές υπουργικές αποφάσεις του 2022.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τραπεζικές καταθέσεις «ξηλώνουν» περαιωμένες υποθέσεις στην Εφορία

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας φέρνει ανατροπή, καθώς θα μπορούν να επανελέγχονται ακόμη και υποθέσεις που έκλεισαν με περαίωση, αν έχουν προκύψει στοιχεία από έλεγχο σε καταθέσεις.
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Συνταγματική η μη καταβολή της ενίσχυσης σε πρώην χειριστές αεροσκαφών

Οι 13 άσκησαν αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας την καταβολή της ειδικής κοινωνικής ενίσχυσης η οποία και για τους 13 ιπτάμενους χειριστές ανερχόταν σε κάτι λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ.
Elvetia, Elbetia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλεγχοι σε καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία: Ανατροπή με απόφαση του ΣτΕ

Παραγράφονται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας οι έλεγχοι σε φορολογούμενους για καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας, εάν δεν αναζητήθηκαν τα στοιχεία από την Εφορία εντός πενταετίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣτΕ: Συζήτηση για την παραχώρηση της Αττικής Οδού για 25 χρόνια

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η αίτηση της κοινοπραξίας VINCI Highways - VINCI Concessions - Μυτιληναίος Α.Ε. - Mobility Partner η οποία έχει καταθέσει τη δεύτερη καλύτερη προσφορά στον επίμαχο διαγωνισμό - κατά της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) και του ΤΑΙΠΕΔ.
Farmaka, Medicines, Drugs, Pills, Ygeia, Health
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣτΕ: Συνταγματική η απαγόρευση της παράλληλης εξαγωγής φαρμάκων

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακοαποθηκαρίων και ζητούσε να ακυρωθεί η από 22.11.2022 πράξη του προέδρου του ΕΟΦ, με την οποία επιβλήθηκε προσωρινά απαγόρευση με παράλληλη εξαγωγή και ενδοκοινοτική διακίνηση 75 φαρμακευτικών σκευασμάτων.