ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Τράπεζες: Ξεσπά «μάχη» στα στεγαστικά δάνεια, χαλαρώνουν τα κριτήρια

Με νέα γενιά στεγαστικών δανείων που επιτρέπουν την χρηματοδότηση αγοράς κατοικίας έως και κατά 90% οι τράπεζες αναθερμαίνουν την αγορά στεγαστικών και εντείνουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό.
Ethniki-Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει όσους θέλουν να αποκτήσουν την κατοικία τους

Με χαμηλή ίδια συμμετοχή που μπορεί να φτάσει το 10% της αξίας του ακινήτου, σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα χρόνια και μέγιστη διάρκεια δανείου τα 40 χρόνια, η Εθνική Τράπεζα διευκολύνει την απόκτηση στέγης από ζευγάρια και ενδιαφερόμενους έως 45 ετών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιο πολλά καταναλωτικά από στεγαστικά δάνεια έδωσαν οι τράπεζες το 2023

Στο 2% ο ρυθμός αύξησης των καταναλωτικών δανείων το 2023, ενώ συρρικνώθηκαν κατά 3,7% τα στεγαστικά. Οι τράπεζες αύξησαν περισσότερο τα επιτόκια στα στεγαστικά και διατήρησαν αυστηρά κριτήρια χορήγησης δανείων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαραβέας: Μέσω της Εθνικής Τράπεζας χορηγείται 1 στα 3 στεγαστικά δάνεια

Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, «τοποθετήσαμε τη δική μας πράσινη προσφορά στεγαστικών δανείων με βάση την ενεργειακή κλάση κάθε ακινήτου, αφού πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα με απτά αποτελέσματα». 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι συμβαίνει με τα στεγαστικά: Γιατί δεν δανείζουν για ακίνητα οι τράπεζες

Το 2019 - 2023 οι καθαρές ροές δανείων σε επιχειρήσεις ήταν 24,6 δισ. έναντι -6,8 δισ. για στεγαστικά. Μήνυμα από την ΤτΕ με τη θέσπιση ελαστικότερων ορίων χορηγήσεων σε σχέση με την τρέχουσα πολιτική των τραπεζών.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Alpha Bank: Παρατείνεται το πρόγραμμα ανταμοιβής για συνεπείς δανειολήπτες

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Προγράμματος Ανταμοιβής για Συνεπείς Πελάτες Στεγαστικών Δανείων καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την τράπεζα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η επόμενη κρίση του ευρώ, η επέκταση του Ηρακλή και ο βομβαρδισμός από Πειραιώς

Γιατί οι αναλυτές φοβούνται ότι η νέα κρίση θα έχει στο επίκεντρο τη Γερμανία και τη Γαλλία, οι συζητήσεις για επέκταση εγγυήσεων του Ηρακλή, ο βομβαρδισμός στοιχείων στους αναλυτές από την Πειραιώς, τα όρια στα στεγαστικά και το νέο ΔΣ της Intrum.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 4.600 οι εγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων με το «Σπίτι μου»

Μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», νέοι ή νέα ζευγάρια, ηλικίας 25-39 ετών, μπορούν να αποκτήσουν κατοικία, με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς.