ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Πόσο «φούσκωσαν» τα επιτόκια για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια

Ξεπέρασε το 2% η μέση αύξηση επιτοκίων σε όλα τα καταναλωτικά δάνεια, ενώ ήταν υψηλότερη (2,33%) στα στεγαστικά. Αυξημένη η συνολική επιβάρυνση από τόκους ως ποσοστό του εισοδήματος. Τι αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανάσα» στους δανειολήπτες στεγαστικών από το «κούρεμα» ΕΝΦΙΑ 10%

Όσοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια είναι υποχρεωμένη να ασφαλίζουν τις κατοικίες τους για φυσικές καταστροφές και θα είναι οι σίγουροι ωφελημένοι από την εξαγγελία Μητσοτάκη για μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10%.
Ενοίκιο, Στεγαστικό δάνειο, ακίνητο, σπίτι, real estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Θωρακισμένοι» 500.000 δανειολήπτες από τη νέα αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ

Μετά την νέα αύξηση το βασικό επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ διαμορφώνεται στο 3,25%. Τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια που είναι θωρακισμένα στις αυξήσεις σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις ανέρχονται στο ποσό των 20 δις ευρώ περίπου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Στηρίζει το πρόγραμμα στεγαστικών δανείων «Σπίτι μου»

Η τράπεζα συμμετέχει στο κρατικό Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Στέγασης για νέες και νέους από 25 έως 39 ετών. Το 75% του δανείου χρηματοδοτείται από κρατικά κεφάλαια και είναι άτοκο, ενώ το υπόλοιπο 25% του δανείου προέρχεται από κεφάλαια της Attica Bank.
Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Ηπείρου: Συμμετέχει στο πρόγραμμα στέγασης νέων «Σπίτι μου»

Η Τράπεζα Ηπείρου υποδέχεται τα σχετικά αιτήματα για συμμετοχή στο Πρόγραμμα και γνωστοποιεί στους αιτούντες τη σχετική απόφαση εντός 48 ωρών, υπό την προϋπόθεση πληρότητας των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στεγαστικά δάνεια: «Ομπρέλα» προστασίας σε σχεδόν 400.000 δανειολήπτες

Οι δανειολήπτες θα δουν και μείωση της δόσης τους, σύμφωνα με τα προγράμματα ανταμοιβής συνεπών δανειοληπτών που ξεκίνησαν να ανακοινώνουν τόσο οι συστημικές τράπεζες, όσο και οι μικρότερες σε μέγεθος εμπορικές και οι συνεταιριστικές τράπεζες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Παγώνει» τα επιτόκια των ενήμερων στεγαστικών δανείων η Optima Bank

Το επιτόκιο αναφοράς για όλα τα στεγαστικά δάνεια που πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, θα διαμορφωθεί με βάση το Euribor 3μήνου που ίσχυε στις 31 Μαρτίου 2023, μειωμένο κατά 20 μονάδες βάσης.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Σταθερά τα επιτόκια για τα ενήμερα στεγαστικά για 12 μήνες

Eάν κατά τη 12μηνη περίοδο, τα επιτόκια αναφοράς μειωθούν σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που προβλέπονται στο πρόγραμμα, οι αντίστοιχες μειώσεις θα υπολογιστούν άμεσα στα επιτόκια των πελατών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα της Eurobank για πάγωμα των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια

Θα εντάσσονται όλοι οι ιδιώτες κάτοχοι στεγαστικών δανείων κυμαινομένου επιτοκίου, υπό την προϋπόθεση ότι τα δάνεια έχουν εκταμιευθεί έως 31/12/2022, ενώ το δάνειο θα πρέπει να μην εμφανίζει ληξιπρόθεσμες οφειλές, έως και την 2/5/2023.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Παγώνει» τα επιτόκια στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια η Τρ. Πειραιώς

Όπως αναφέρει η τράπεζα αν κατά τη 12μηνη διάρκεια του προγράμματος τα επιτόκια βάσης μειωθούν από τις Κεντρικές Τράπεζες σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που προβλέπονται στο πρόγραμμα, τότε θα ισχύσει το χαμηλότερο επιτόκιο επ’ ωφελεία των πελατών.